4 Metre Uzunluğunda Olduğu Düşünülen Yeni Bir Dinozor Türü Keşfedildi

18
2
1
1
1
Güney Afrika’daki bir arkeoloji müzesinde bulunan fosillerin, daha önce bilinmeyen yeni bir dinozor türüne ait olduğu keşfedildi. Fosiller üzerinde yapılan araştırmalar, dinozorlar hakkında bazı gizemleri açığa çıkarabilir.

İngiliz kaynaklı haber platformu The Guardian’ın haberine göre, 30 yıldır Massospondylus adlı bir türe ait olduğu düşünülen, yaklaşık 200 milyon yaşındaki fosillerin üzerinde yapılan detaylı incelemeler sonucunda fosillerin bilinmeyen bir türe ait olduğu saptandı.

Aktarılan bilgilere göre Londra’da bulunan Doğa Tarihi Müzesi görevlisi Paul Barret ve doktora öğrencisi Kimberly Chapelle, kemikleri diğer türlere ait kemiklerle karşılaştırdı. Yapılan bu karşılaştırmalar sonucunda kemikler, diğer türlerle uyuşmadı ve yeni bir türe ait olduğu anlaşıldı.

Yeni Türe Ait Kemik

Ngwevu intloko (Gri Kafatası) adı verilen dinozorun boyunun, yaşadığı dönemde yaklaşık 4 metre uzunluğunda olduğu ve yaklaşık olarak 300 kilogram ağırlığında olduğu düşünülüyor. Genel olarak otçul bir tür olduğu düşünülen bu yeni türün, yapılan saptamalar sonucunda zaman zaman küçük otçul hayvanları da yediği düşünülüyor.

Yapılan açıklamalarda bu dinozor türüne ait fosillerin, 1978 yılında Güney Afrika'nın Fouriesburg bölgesinde bir çiftlikte bulunduğu belirtildi. Yapılan keşifle ilgili ayrıntılar ise biyoloji dergisi PeerJ'de yayınlandı.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/yeni-bir-dinozor-turu-kesfedildi/1550101
18
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
1
1