Yeni Geliştirilen Bir Cihaz, Terinizden Stres Seviyenizi Ölçebilecek

5
4
1
0
0
Vücudumuzun strese karşı salgıladığı bir hormon olan kortizol, şimdilerde yeni geliştirilen bir giyilebilir ürün sayesinde terimizden ölçülebilecek.

Birçok hormonumuz gün içerisinde yaşadıklarımız doğrultusunda değişebilir. Bu noktada yeni geliştiren giyilebilir teknoloji sayesinde, terimizden stres seviyemiz ölçülebilecek. Bu sayede stresle başa çıkma yöntemlerimiz de duruma karşı değişebilir. Terimizden kolay bir şekilde alınan test sonuçları ise birkaç gün içerisinde açıklığa kavuşacak. Öyle ki bir kişinin kortizol testinin sonuçlarını öğrenmesi, tıbbi müdahaleler için de bilgilendirici olabilir.

Stanford Üniversitesi'ndeki malzeme bilimci Alberto Salleo tarafından yönetilen bir grup; doğrudan cilde uygulanan bir cihaz sayesinde bir kişinin ne kadar kortizol ürettiğini değerlendirebilecek. 20 Temmuz’da Science Advances’te yayınlanan makalede, Salleo Laboratuvarı'nda doktora sonrası araştırmacı ve makalenin başyazarı Onur Parlak, "Özellikle ter algılamalarıyla ilgileniyoruz çünkü çeşitli fizyolojik durumlar için bazı biyobelirteçlerin sürekli olarak izlenmesini sağlıyor" dedi.

Çeşitli hastalıkların erken tespiti ve spor performansının değerlendirilebilmesi için yeni bir yaklaşım sunacak olan teknoloji, adrenal veya hipofiz bezinin düzgün çalışıp çalışmadığını anlaşılmasında da yardımcı olabilir.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-07-wearable-device-cortisol.html
5
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
1
0
0