Yeni Kimlik Kartlarının Başvuruları Ne Zaman Başlıyor, Fiyatı Ne Kadar ve Almak İçin Neler Gerekli?

1
1
1
0
0
Yeni Kimlik Kartlarının Başvuruları Ne Zaman Başlıyor, Fiyatı Ne Kadar ve Almak İçin Neler Gerekli?
2 Ocak 2017 itibariyle yurt genelinde çipli kimlik kartlarının dağıtımı başlıyor. Peki vatandaşlar yeni kimlik kartları için ne kadar ücret ödeyecek ve başvuru için hangi belgelere ihtiyaç duyacak?

Birkaç aydır Trabzon, Rize ve Erzurum gibi bazı pilot illerde dağıtımına başlanan çipli kimlik kartlarının dağıtımının yurt genelinde önümüzdeki yıl itibariyle başlayacağını sizlere aktarmıştık. Şimdi ise yeni çipli kimlik kartlarının dağıtımına ilişkin merak edilen detaylar belli oldu.

AA'nın haberine göre yurt genelindeki vatandaşlar, eski kimlik kartlarının yenisiyle değiştirilmesi için 2 Ocak 2017 tarihi itibariyle başvuruda bulunabilecek. Bu değişim için vatandaştan 15TL'lik değişim ücreti tahsil edilecek.

Başvuru için ne gerekli?

Vatandaşların yeni çipli kimlik kartlarına başvuru yapmaları için öncelikle randevu almaları gerekiyor. Eski kimlik kartını yeni çipli kimlik kartıyla değiştirmek isteyen vatandaşlar, Ocak 2017 itibariyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden ya da Alo 199 hattından değişim için randevu alabilecek.

Vatandaşlar yeni kimlik kartı için başvuruya gittiğinde ise biyometrik fotoğraf, kendi fotoğrafının yer aldığı herhangi bir kimlik belgesi yerine geçen resmi belge ve 15TL kart ücretine ihtiyaç duyacak.

VİDEO

Ayrıca yeni kimlik kartlarının ne işe yarayacağını anlattığımız ve vatandaşa sorduğumuz videomuzu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0