MIUI 10 ile Birlikte Xiaomi'lere Gelecek 10 Yeni Özellik

167
4
3
2
0
Xiaomi, kendi işletim sistemi olan MIUI'ın en yeni sürümünü çıkararak telefonlarına yeni özellikler getirdi. Biz de sizler için en iyi 10 MIUI özelliğini derledik.

Xiaomi, Android tabanlı işletim sistemi MIUI için yeni bir güncelleme yayınladı. MIUI 10 olarak adlandırılan yeni sürümde bir takım değişiklikler ve yenilikler bulunmakta. Beta versiyonu yayında olan yeni sürümden bazı göze çarpan ayrıntıları inceledik. İşte bilmeniz gereken en iyi 10 MIUI 10 özelliği.

Yeni Kısayollar

Xiaomi'nin yeni sürümü ile beraber telefon adeta yağ gibi akıyor diyebiliriz. Mi 6 modelinde yapılan testlere göre telefon içi hareketlerde önceki sürüme göre büyük ölçüde akıcılık sağlanmış durumda. Ekrana eklenen kısayollarla beraber uygulamalar arası geçis kolaylaşmış halde. Birçok kısayol imkanı sunan yeni MIUI 10 üzerinde bunları kullanarak işlemlerinize hız katabilirsiniz.

Açık Kalan Uygulamaları Kapama

Yeni sürümle beraber telefonun altından yukarı doğru çekme hareketi yaptığınız anda açık kalan uygulamalar mozaik şeklinde karşınıza gelmekte. Burada eğlenceli bir görünüm sunan Xiaomi, uygulamaları sağa ve sola atarak kapamanıza imkan sağlamakta.

Android P Benzeri Ses Ayarı ve Bildirim Çubuğu

Android P telefonlarda olduğu gibi bildirim çubuğunu indirdiğiniz zaman ekranın alt kısmı bulanıklaşmakta. Ayrıca ses seviyesini ayarladığınız bölümde de değişikliğe giden Xiaomi, farklı bir deneyim sunuyor.

Resim İçinde Resim Modu

Resim içinde resim modu, Android 8.0 Oreo ile sunulan bir özellikti, ancak bazı nedenlerle Xiaomi bu özelliği MIUI 9 güncellemesinden çıkarmamaya karar vermişti. Neyse ki özellik sonunda MIUI 10 ile kullanıcılara sunulmaya hazırlanıyor. Örneğin bir video izlerken veya haritaları kullanırken arayüzde dolaşmanıza izin veren bu özelliği Xiaomi kullanıcıları da çok sevecektir.

Otomatik Doldurma Desteği

MIUI 9'da eksik olan bir başka Android Oreo özelliği de Otomatik Doldurma desteğiydi. Android cihazınızda otomatik doldurma özelliğini kullanma şansınız olduysa, bunun çok yararlı bir özellik olduğunu biliyorsunuz. Bu özellik, şifreleri hatırlamak zorunda kalmadan uygulamalara güvenli bir şekilde giriş yapmanızı sağlar. MIUI kullanıcıları da telefonlarını MIUI 10'a güncelledikten sonra bu özellikten yararlanabilecekler.

Yapay Zeka Güncellemeleri

MIUI 10 ile Xiaomi, kendi kişisel yapay zeka ses asistanı gibi bir takım yenilikler getirdi. En öne çıkan yeniliği ise davranışınızı inceleyerek ve eylemlerinizi önceden tahmin ederek uygulama yükleme sürelerini sıfıra indirecek “AI önyükleme” özelliği oldu. Yeni güncelleme ile beraber telefon sık kullandığınız uygulamarı tespit ederek onların daha hızlı açılmasını sağlayacak.

Geliştirilmiş Ekran Kaydı

MIUI, cihazınızın ekranını kaydetmenize yardımcı olacak yerleşik bir aracı içeren ilk işletim sistemlerinden biriydi. MIUI 10 ile Xiaomi, bu özelliğin sesleri daha düzgün kaydetmesini sağlayarak daha da güçlü hale getiriyor. 

Uygulama Yöneticisi

MIUI 10, tüm uygulamalarınızı en iyi şekilde yönetmenizi sağlayan yepyeni bir “Uygulamaları Yönet” özelliği getiriyor. Uygulama güncellemelerini kontrol edebilir, telefonunuzdaki çifte uygulamaları bulabilir, uygulamalara hangi izinleri verdiğinize göz atabilir ve uygulamaları birkaç tıklamayla toplu olarak silebilirsiniz. Bu özellik, uygulama meraklıları ve bunları kontrol etmek için bir ton yeni uygulama yükleyen kişiler için kesinlikle kullanışlı olacaktır.

Quick Ball ile Mobil Ödeme İmkanı

Geçmişte MIUI kullandıysanız, bazı eylemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olan bir yazılım topu olan Quick Ball özelliğine aşina olabilirsiniz. MIUI 10 ile Quick Ball, bazı uygulamalar için hızlı ödeme veya arkadaşlara para gönderme yeteneği olan ilginç bir özellik kazanıyor. 

MIUI Laboratuvarı

Geçtiğimiz yıl Xiaomi, MIUI 9 kullanıcıları için deneysel özellikleri sunduğu “MIUI Lab” olarak adlandırılan bir bölüm tanıtmıştı. MIUI Laboratuvarı içerisinde yeni özellikleri denemeniz adına bir dizi yeni deneysel özellik sunuyor. Özelliklerin içerisinde bazı eylemleri tetiklemek için öğelere basılı tutmanızı sağlayan Taplus uygulaması da bulunmakta. Ayrıca, yapay zeka kullanarak görüntülerin kalitesini iyileştirmeyi vaat eden yeni bir “Süper Çözünürlük” özelliği yer alıyor.

Yeni MIUI 10, Xiaomi severler için heyecan verici özellikler barındırmakta. 1 Haziran'da başlayan açık beta testlerinin sona ermesiyle beraber tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bakalım ilerleyen günlerde yeni sürüme başka özellikler de eklenecek mi?

Kaynak : https://beebom.com/best-new-miui-10-features/
167
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
167
4
3
2
0