Yeni Tedavi Tekniğiyle Bir Kadın, Dünyada İlk Kez Meme Kanserini Yendi!

53
6
2
2
1
Tüm dünyadaki meme kanseri hastalarının ve doktorlarının şu an gündeminde yer alan yeni bir gelişme, Florida'da bir kadının meme kanserini yenmesini sağladı.

Her 10 kadından birisinin karşılaştığı meme kanserinin ileriki safhalarında olan Floridalı bir kadın, geçtiğimiz günlerde geliştirilen immünoterapi tekniği ile kanseri yenmeyi başardı. 49 yaşındaki hasta Judy Perkins, kemoterapi görmüştü ve ona biçilen ömür ise maksimum 3 yıldı.

Maryland'e bulunan Amerika Ulusal Kanser Enstitüsü'ndeki doktorlar Perkins'e kemoterapi haricinde immünoterapi önerdi. Tedavinin olağanüstü sonuçlar doğurduğunu söyleyen Perkins, The Guardian ile yaptığı röportajda şu sözleri söyledi:

"Durumum en son anlara kadar oldukça kötüleşti, sinirimin üzerine baskı yapan bir tümöre sahiptim. Bundan dolayı zamanımın çoğunu kolumu hareket ettirmemeye uğraşarak geçiriyordum. Tedavi tümör sorunumu çözdükten sonra 64 kilometrelik bir yürüşe bile çıkabilirdim." 

Laszlo Radvanyi, Ontario Enstitüsü Kanser Araştırmaları'nda bilimsel direktör olarak hizmet veriyor. Ayrıca birçok kişi gibi Perkins'i tedavi etmeye pek yanaşmamıştı, bu yüzden ilerlemiş bir kansere sahip olan Perkins'in iyileşmesini bir mucize olarak nitelendirdi. Doktorlarsa bu tip bir mucizenin daha birçok hastaya deva olabileceğine inanıyor.

Kaynak : https://interestingengineering.com/groundbreaking-treatment-cures-womans-advanced-breast-cancer-in-world-first
53
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
53
6
2
2
1