Yeni Teleskop James Webb, Ay'daki Bir Arıyı Bile Tespit Edebilecek!

4
1
1
0
0
Hubble teleskobu, yeni geliştirilen Jamess Webb Teleskobu ile yer değiştiriyor. 8.7 Milyar dolara malolan James Webb, uzayda yaşamın izlerini arayacak ve evrenin ilk oluştuğu noktayı araştıracak.

Hubble Teleskobu, insanlığa tarihi bilgiler kazandırdı. Ancak yakın zamanda yerini daha güçlü bir teleskop alacak. NASA’nın yöneticisi Charles Bolden, yeni geliştirilen James Webb isimli uzay teleskobu hakkında bilgi verdi. 8.7 milyar dolara mal olan teleskop, evreni 13 milyar yıl önceki hali gibi görüntüleyebilecek. Yaklaşık 7’şer metre uzunluğunda, bir dizi altın kaplama aynayla donatılan alet, Hubble’dan 7 kat daha fazla ışık toplayabilecek ve kızılötesi ışınları tarayabilecek. Projenin başındaki isim olan John Mathers “20 yıldır bu teknolojiyi geliştiriyoruz” ifadesini kullandı.

“Teleskop, okyanusu olabilecek kadar su barındıran bir gezegen bulabilecek kadar güçlü.” diyen proje yöneticisi; cihazın, geniş ve düzgün aynaları sayesinde Ay’daki bir arıyı bile tespit edebileceğini söyledi. Planlanan fırlatma tarihi 2018. Eğer her şey yolunda giderse; galaksilerin, yıldızların ve gezegenlerin doğuş yerini gözlerimizin önüne serecek. Uzaya gönderilen en büyük teleskop rekorunu da kıracak olan James Webb Teleskobu, neredeyse 3 adet tenis sahası büyüklüğünde.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/11/07/nasa-has-completed-the-8-7-billion-james-webb-space-telescope/
4
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
1
0
0