Yerli İşletim Sistemi PARDUS, HAVELSAN Desteğiyle Yaygınlaşacak!

2
0
0
0
0
HAVELSAN ile TÜBİTAK, son derece önemli bir adımın atılacağı protokolü imzaladı.

TÜBİTAK tarafından ilk versiyonu 2003 yılında piyasaya sürülen Linux tabanlı millileştirilmiş işletim sistemi PARDUS, yavaş yavaş kullanıma sunulmaya hazırlanıyor.

Hali hazırda TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde yürütülen bir proje olarak karşımıza çıkan PARDUS, geçtiğimiz yıl Ankara'da bulunan TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi'ne (bir diğer adıyla ULAKBİM) dahil olmuştu. Bu adımın ardından ise PARDUS, bu kez HAVELSAN'ın kanatları altına girdi.

PARDUS'un kurumsal düzeyde dönüşümü doğrultusunda ilk adımın atılması için 9 Eylül'de bir araya gelen HAVELSAN ve TÜBİTAK ULAKBİM, işbirliklerine resmiyet kazandıran protokole imzalarını attılar.

Bu işbirliği sayesinde PARDUS, başta HAVELSAN olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı bağlısı şirketlerde, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı kurumlarda ve Milli Savunma Bakanlığı’nda yaygınlaştırılacak.

Bu kurumların ardından kamu kurumlarında da kullanıma sunulacak ve yavaş yavaş yaygınlaşması sağlanacak PARDUS'un bakım, onarım ve geliştirilmesi konusunda da HAVELSAN ile TÜBİTAK ortaklığı olacak.

Kaynak : http://www.havelsan.com.tr/TR/Main/haber/4441/pardus%E2%80%99u-havelsan-yayginlastiracak
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0