Yerli Otomobilin Fiyatıyla İlgili Bakan Özlü'den Yeni Açıklamalar!

137
92
29
17
12
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin aynı segmentteki rakiplerinden daha ucuz olacağını, ayrıca aracın gayri safi yurt içi hasılaya 50 milyar euro katkı yapacağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, merakla beklenen yerli otomobil hakkında son derece önemli açıklamalarda bulundu. Çalışmalarını sürdürürken yerli otomobilin aynı segmentteki rakiplerinden daha ucuz olmasına dikkat ettiklerini dile getiren Bakan Özlü, tüketiciyi canlandıracak ve yerli otomobilin cazibesini artıracak bir teşvik sisteminin olacağını söyledi.

‘’Yerli otomobille ilgili çalışmalarımızda teknik ve mali analiz yapıyoruz. Fiyatlandırma konusu dahil bütün ana parametreleri belirledik. Fiyatlandırma konusunda iki destek konusu var. Üretici şirketin desteklenmesi ve alıcının desteklenmesi.’’ diyen Bakan Faruk Özlü, yerli otomobilin fiyatlandırması konusunda şu açıklamalarda bulundu:

‘’Üreteceğimiz aracın aynı segmentteki rakiplerine göre daha ucuz olmasını istiyoruz. Fiyat 2021'deki şartlar dikkate alınarak değiştirilebilir. Daha ucuz ve cazip bir otomobil piyasaya süreceğiz. Fiyatlandırma, piyasa tarafında yapılıyor. Alt limiti ve üst limiti var. Fiyatlandırma maliyet artı kar değil, piyasada oluşan bir kar var üretim ve tasarım maliyetlerinizde zorlamalar yapmanız gerekiyor.’’

Tüketiciyi canlandıracak ve yerli otomobilin cazibesini artıracak bir teşvik sisteminden de bahseden Bakan Özlü, ‘’Bir defaya mahsus Ar-Ge masraflarının karşılanması olabilir. Bir takım vergisel düzenlemeler olabilir. Küresel ölçekte başarı sağlayacak bir ürün olacak. Bu proje sayın cumhurbaşkanımızın kuvvetle arkasında durdukları bir proje. İlk üretilen otomobilin ilk müşterisi benim demişti.'' dedi.

Eski bir teknoloji kullanmadıklarını, geleceğin otomobilini inşa ettiklerini dile getiren Bakan Özlü, ‘’Hangi şehre gitsem sorulan soruların başında yeri otomobil oluyor. Yerli otomobil 5 model olacak. Ön sipariş toplasak milyon adedin üzerinde sipariş alabileceğimiz bir pazar var. Bizim tasarladığımız üretmeyi düşündüğümüz otomobil geleceğin otomobili, dijital sistemlerle donatılmış elektrikli otomobil. Elektrikli otomobillerde yoğun bir talep var. Hatta büyük firmalar önümüzdeki 10 yıl içinde sadece elektrikli otomobiller üretmek üzere hazılıklar yaptılar.’’ dedi.

Yerli otomobilin GSYH’ye katkısı ve global pazardan alacağı pay hakkında da konuşan Özlü, ‘’Türkiye’nin gayri safi milli hasılasına 50 milyar euro katkı yapacak. Bu rakamlar varsayım varsayım değil. Bir analiz ve fizibilite çalışması sonucu ortaya çıktı. Yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlayacak bir proje. Son bir buçuk yıldır kapsamlı bir araştırma yaptık. Dördüncü sanayi devrimi yerine Türkiye'nin sanayi devrimi adını kullanıyoruz. Türkiye’nin kendi şartları var. Biz bu dijital dönüşüme Türkiye'nin Sanayi Devrimi diyoruz. Çalışmamızı tamamladık, Türkiye’nin yol haritası hazır. Türkiye'nin bir dijital dönüşüm sürecinin dışında kalmamasını istiyoruz. Dünya Ekonomik forumunun hesaplarına göre, dünyadaki dijital dönüşümün ekonomik ve sosyal boyutta etkisi 100 trilyon dolar olacak. Bizim burdaki hedefimiz bu pazardan 1 trilyon dolarlık bir pay almak istiyoruz.’’ dedi.

Kaynak : http://www.haberturk.com/ozlu-den-cok-oenemli-aciklamalar-2024824-ekonomi
137
92
29
17
12
Emoji İle Tepki Ver
137
92
29
17
12