Yahoo’nun CEO’su Marissa Mayer’in Etkileyici CV’si

1
0
0
0
0
Verizon’a 5 milyar dolar karşılığında satışı gerçekleşen Yahoo’nun bir süre daha CEO görevini devam ettirecek Marissa Mayer’in CV’sini merak ediyor musunuz?

Eski popülerliğini kaybettikten sonra gündemi ‘satılacak mı, satılmasına çok az kaldı, sonunda satıldı’ gibi söylentilerle meşgul eden Yahoo, sonunda New York merkezli şirket Verizon’a 5 milyar dolar karşılığında satıldı. Şirketin medyatik CEO’su Marissa Mayer ise görevine yaklaşık 6-9 ay daha devam edecek. Peki Mayer, bu sürenin ardından kariyerine nasıl devam edecek? Etkileyici bir CV’ye sahip olan Mayer’le ilgili merak edilenlere bir bakalım.

Yahoo’ya CEO olarak atanmadan önce 1999 - 2012 yılları arasında Google’ın sözcülüğünü ve üst düzey yöneticiliğini yapan Mayer, ana dili İngilizce dışında ileri düzeyde İspanyolca ve orta düzeyde Almanca biliyor.

1993 - 1997 yılları arasında ABD’nin en ünlü üniversitelerinden Stanford’da lisans eğitimini tamamlayan CEO, master’ını da aynı üniversitede ‘Computer Science’ departmanında yaptı. İkna edici, çalışkan ve tam bir lider olan Mayer’in ilgi alanları içinde mobil uygulamalar, ürün yönetimi ve marketing de yer alıyor.

CV’sinde bir iş gününü nasıl geçirdiğinden bahseden Mayer, gününün neredeyse tamamını Yahoo çalışanlarını işlerinin ne kadar anlamlı olduğu konusunda motive etmekle harcıyor. 

Zamanının geri kalan kısmının büyük bir bölümünü mutlaka 3 çocuğuyla ilgilenmeye ayıran Mayer’in hobileri arasında kek yapmak, New York ve San Francisco’daki bale okullarıyla ilgilenmek, uyumak ve işiyle ilgili hayaller kurmak bulunuyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0