Yine Yeni Yeniden... Değiştirilmiş Bir Note 7 Daha Alev Aldı!

1
0
0
0
0
Galaxy Note 7'ler için artık kaçınılmaz son yavaş yavaş geliyor mu?

Bu haber, bu hafta girdiğimiz ve aynı temaya sahip (alev alma) üçüncü Note 7 haberi. İlk olarak hafta başında bir Note 7 uçakta alev almış, daha sonrasında da bir vatandaşın evinde benzer durum yaşanmıştı.

Şimdi ise aynı olay, Minnessota'da meydana geldi. Üç olayın da ortak şeyi sadece Note 7 değil, aynı zamanda telefonların yenilenen ve ''güvenli'' olarak işaretlenmiş cihazlar oluşu...

Minessota'da meydana gelen olaya göre; 13 yaşındaki Abby Zuis isimli çocuk, Note 7 telefonda vakit geçirirken bir anda elinin yanması ile telefonu yere düşürmüş. Yere düşen cihazdan anında dumanlar yükselmiş ve alev alan telefonunun dışında bulunan koruyucu kılıf dahi erimiş.

Neyse ki kullanılamaz hale gelen telefon etrafındakilere zarar vermeden sönmüş, küçük çocuğun ise sadece baş parmağında küçük bir yanık meydana gelmiş. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan küçük kızın babası, alev alan cihazı 21 Eylül'de başlatılan değişim programı kapsamında edindiğini ve güvenli olarak işaretlenmiş cihazlardan olduğunu söylemekte.

Konuyla ilgili Samsung cephesinden gelen tek açıklama ise olayın araştırıldığı yönünde. Artık biz Note 7'ler ile alakalı benzer haberleri yapmaktan yorulduk. Tabi aranızda bunların bir karalama kampanyası olduğunu düşünenleriniz de mevcut.

Aslında yabancı kaynaklara göz attığımız zaman gerçekten de bazı haberlerde ''yok artık'' dedirten olaylar oluyor. Mesela yine bu hafta meydana gelen bir olayda telefonu alev alan bir vatandaş, Samsung yetkilisine mesaj atarak yardım istemiş. İşin saçma kısmı da burada başlıyor. Adamın ikna ettiğine göre yetkili, başka birine mesaj atmak isterken yanlışlıkla Note 7'si yanan vatandaşa atıyor ve mesajda ''eğer gerek görürsek onu yavaşlatabilirim, olmadı tehdit ederiz'' tarzında şeyler yazmaktaymış.

Şimdi bu tarz haberler gerçekten kaostan beslenmek ya da direkt bir güzel karalamak için uydurulmuş haberler. O sebeple tüm haberlere itibar etmemek gerekiyor. Tabi bir diğer yandan yenilenmiş ve güvenli olarak dağıtılmış bazı Note 7'lerde sorun olduğu da aşikar. 

Peki bu durumda sizce çözüm ne olmalı? Note 7'ler tamamen toplanılarak piyasadan çekilmeli ve satışları durdurulmalı mı? Yoksa değişim programları sonunda Samsung açısından zaferle sonuçlanacak mı?

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0