YouTube Android Uygulamasına 'Gizli Mod' Özelliği Geldi

36
16
4
3
1
Yüz milyonlarca kullanıcısı olan YouTube, Android uygulamasına Gizli Mod özelliği getirdi. Gizli Mod özelliğini etkinleştirerek izlediğiniz videoların YouTube geçmişinde görünmemesini sağlayabilirsiniz.

Çoğu web tarayıcısı, ziyaret ettiği web sitelerin geçmiş kayıtlarında görünmesini istemeyen kullanıcıları için bir ‘gizli mod’ özelliğine sahiptir. Gizli mod özelliğini açtığınızda tarayıcılar girdiğiniz web siteleri takip etmeye devam etse de giriş yaptığınız web siteler, attığınız mesajlar ya da dahası tarayıcı geçmişinizde görüntülenemez.

Neredeyse tüm web tarayıcılarda bulunan bu özellik, dünyanın en büyük video paylaşım platformunda neden bulunmasın? Sonuçta YouTube da izlediğimiz her videoyu uygulama geçmişine kaydediyor ve izlediğimiz videolara göre ana sayfamız şekilleniyor. Bazı (Çoğu) kullanıcı izlediği bazı videoların geçmişinde yer almamasını isteyebilir.

YouTube, geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana test etmekte olduğu Gizli Mod özelliğini nihayet Android kullanıcıları için resmen yayınladı. Artık Android kullanıcıları uygulamaya girdiklerinde ‘Hesap’ menüsünü açarak Gizli Mod özelliğini etkinleştirebilecekler. Böylece YouTube’da izlediğiniz herhangi bir video geçmişte yer almayacak.

Fakat Gizli Mod özelliğini etkinleştirdiğinizde yalnızca Ana Sayfa ve Trendler sekmelerini ziyaret edebileceksiniz. Abonelikler, Gelen Kutusu ya da Kitaplık sekmelerine erişmeye çalıştığınızda Gizli Mod’un açık olduğunu ve içeriği görmek için Gizli Mod’u kapatmanız gerektiğini söyleyen bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Gizli Mod aktif olduğu sürece altta yer alan ince bir şeritte gizli modun aktif olduğu hatırlatılacak.

Gizli Mod’u aktif ettiğiniz sırada karşınıza çıkan açılır pencere bildiriminde gizli mod aktifken gerçekleştirdiğiniz etkinliklerin gizli modu kapattığınızda silineceği belirtilirken, işverenlerin, okulların ya da internet servis sağlayıcılarınızın etkinliklerinizi görmeye devam edeceği söyleniyor. Bu nedenle okul ya da iş ağına bağlandığınızda Gizli Mod'da olsanız dahi iş vereninizin ya da okul yönetiminin izlediğiniz videoyu görüntüleyebileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/10/youtube-android-incognito/
36
16
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
36
16
4
3
1