YouTube’un Kralı PewDiePie Hakkında Pek Bilinmeyen 10 İlginç Bilgi

26
5
4
1
1
YouTube’un gelmiş geçmiş en büyük fenomeni olan PewDiePie hakkında az bilinen 10 detayı sizlerle paylaşıyoruz.

29 Nisan 2010 tarihinde başladığı YouTube macerasında 48.807.759 abone ve 13.622.402.048 görüntülenme sayısına ulaşan PewDiePie, YouTube dünyasının tartışmasız kralı konumunda. İlk videosunu 6 yıl önce “Minecraft Multiplayer Fun” adıyla yayınlayan Pew, 75 Milyon izlenme sayısına ulaşan videoya bile sahip.

Peki, kim bu eleman? İşte bilinen ve bilinmeyen 10 detayı ile anlatıyoruz;

1- PewDiePie’ın Gerçek Adı Felix Arvid Ulf Kjellberg’dir. 

24 Ekim 1989’da İsveç’in Gothenburg kentinde dünyaya gelen PewDiePie’ın asıl adı Felix Arvid Ulf Kjellberg’dir. Annesi Lotta Kristine Johanna ve babası ise Ulf Christian Kjellberg adında olan Pew, Fanny adında da bir kız kardeşe sahip.

2- Felix, YouTube Videoları Çekmek İçin Üniversiteyi Bırakmıştır

İsveç’in Gothenburg kentinde bulunan Chalmers Teknoloji Üniversitesi’nde Endüstriyel Ekonomi ve Teknoloji Yönetimi bölümü okuyan Felix, 2010 yılında PewDiePie kanalını açtıktan sonra okulu bırakarak tamamen YouTube’a yönelme kararı almış, aslına bakarsanız da iyi yapmış. (Nerede bizde bu şans)

3- PewDiePie, YouTube’da Rihanna’dan Bile 3 Kat Daha Fazla İzleniyor

Biraz önce bahsettiğimiz gibi 48.807.759 abone ve 13.622.402.048 görüntülenme sayısına ulaşan PewDiePie, Rihanna başta olmak üzere birçok ünlüden daha fazla izleniyor.

4- PewDiePie Adı Nereden Geliyor?

Felix’in 2010’da seçtiği PewDiePie adının ne olduğunu hiç düşündünüz mü? Felix’in anlattığına göre lazer tabanca sesi olan “piyuv”un İngilizce söyleniş biçimi olan Pew, ölüm anlamına gelen Die ve tamamen alakasız, sadece uyumlu ve komik olması adıyla “turta” anlamına gelen Pie kelimelerini birleştirerek PewDiePie adı ortaya çıkıyor.

5- Felix, Oldukça Yardımsever Biri

PewDiePie’ın bu kadar abone ve izlenme sayısına denk olarak birçok sponsorluk anlaşması üzerinden büyük bir geliri var. Ama sevgili Felix kardeş tüm gelirini kendisine ayırmak yerine birçoğunu hayır kurumlarına veriyor. Bunun en bilinenleri ise çocuk vakıflarına verdiği 630.000 Dolar ve Water adındaki yardım kuruluşuna verdiği 450.000 Dolar gibi yüksek fiyatlar olarak dikkat çekiyor.

6- Felix, Dini İnanç Olarak Agnostik Ateist Olduğunu Söyledi

Dini inanç olarak Hristiyanlık başta olmak üzere herhangi tanrı inancına sahip olan bir dini kabul etmeyen Felix, kendisini Agnostik Ateist olarak tanıtıyor. Bunun klasik ateizmden farkı ise tıpkı ateistler gibi tanrının varolduğuna inanmayan ancak bunun sebebi olarak olup olmadığının bilinmediğini gösteren bir inanç diyebiliriz.

Yani Felix için tanrının olup olmadığı somut olarak kanıtlanamadığı için bir tanrı inancına sahip değil.

7- “This Book Loves You” Adında Bir Kitap Çıkarmıştır

Felix’in YouTube dünyası dışında parodi olarak yazdığı bir kişisel gelişim kitabı da vardır. “Bu Kitap Seni Seviyor” şeklinde çevirebileceğimiz kitabında önerileri eğlence amaçlı ve tamamen parodi olarak veriyor.

8- Kendisine Ait 2 Oyuna Sahip

Kendi adını taşıyan ve bizzat kendisinin sahip olduğu iki oyuna sahip olan PewDiePie, iki oyunu da mobil platform için çıkardı. Android ve iOS uyumluluğu olan oyunların adı ise PewDiePie: Legend of the Brofist ve PewDiePie's Tuber Simulator.

9- Kendisi Gibi YouTuber olan Sevgilisi Var

CutiePieMarzia adlı 6.724.167 abonesi ve 518.811.980 görüntülenmesi olan, 2012 yılında açılan kanalın sahibi olan İtalyan Marzia Bisognin adında bir sevgilisi olan Felix, 2011’de tanıştıktan sonra sırf Marzia’yı görmek için defalarca İsveç’ten İtalya’ya gitmiş. Ardından daha iyi bir internet bağlantısı olduğu için Merzia’yı da yanına alarak İngiltere’deki Brighton, Sussex’e taşınan çift, artık beraber bir yaşam sürüyorlar.

10- Birçok Ülkenin Nüfusundan Daha Çok Takipçiye Sahip

Şu anda tamı tamına 48.8 Milyon aboneye sahip olup koşar adımlarla 50 Milyon’a ulaşmak üzere olan PewDiePie, dünya üzerinde 28 ülkenin nüfusundan daha fazla kişi tarafından takip ediliyor.
Bu ülkelere örnek olarak; İspanya, Kanada, Irak, Ukrayna, Arjantin, Suudi Arabistan, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Avusturya ve İsviçre gibi ülkeler gösterilebilir.

26
5
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
5
4
1
1