Yurt Dışı Alışverişlerinde Sınır 150 Euro'ya Çıkıyor!

0
0
0
0
0
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, son derece yerinde bir karar almaya hazırlanıyor.

Yeni bir Gümrük Kanun Taslağı yayınlayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, özellikle teknoloji meraklısı olan bizleri yakından ilgilendirecek önemli bir karara imza atmak üzere.

Bildiğiniz gibi Türkiye Gümrük Bölgesi'nin belirlediği kurallara göre yurt dışından gelen bir eşyanın değeri, gönderi başına en fazla 75 euro olmak zorunda. 75 euro'ya kadar alacağınız şeyler, gümrükten bir sıkıntı olmadan geçerek size ulaşıyor ve vergi talep edilmiyor. Ancak 75 euro'yu geçen eşyalarda bu kez işin içine vergi de dahil oluyor.

Ancak bu durum, kısa bir süre sonra değişebilir. Yeni Gümrük Kanun Taslağı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yurt dışından gelen ürünlerle alakalı gümrük sisteminde bazı düzenlemeler yapmış durumda. Bu düzenlemelere göre ise gönderi başı vergiye tabi olmadan geçen ürün fiyatı maksimum 75 euro'luk sınırdan tam iki katı arttırılarak 150 euro'ya çıkarılmış durumda.

Yani artık yurt dışından vergi uygulanmadan 150 euroya kadar ürün satın alabileceğiz. Tabi şu an için bu kanunun resmi olarak bir geçerliliği mevcut değil. Kamu oyunun bilgisine sunulan taslak, 9 Aralık Cuma gününe kadar gerekli geri dönüşleri almasının ardından mecliste oylanıp cumhurbaşkanının onayına gönderilecek. Onaylanması halinde de Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlülüğe girecek.

Özellikle yurt dışında etkili olan Black Friday ve benzeri indirim durumları, bu sayede bizde de etkisini gösterebilir. 150 euroluk bir sınır ile alabileceğiniz pek çok sağlam ürün mevcut. Bakalım taslak, gerekli onayları alarak resmiyet kazanacak mı?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0