Yürüyemeyenler, Robotik Dış İskelet İle Tekrar Yürüyebilecek!

0
0
0
0
0
Ekso GT'in ürettiği biyonik robot sayesinde fiziksel bir hastalığa sahip olan değerli insanlar, tekrardan yürüyebilmenin tadını çıkartıyorlar.

2001 yılında kar aracıyla kaza yapan Kevin Oldt’un doktorları, zorlu bir ameliyat sonrası birdaha yürüyemeyeceğini açıkladılar. Doktorlarının bu üzücü açıklaması ardından, hayatı bir anda mahvolan Kevin’ın yardımına Ekso GT firması koştu. Firmanın ürettiği Biyonik robot sayesinde, gün içerisinde yaklaşık 5000 adım atabilmesini sağladı.




Kevin ve Ekso firması, ilk yürüyüş denemelerini Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Dallas Kongre Salonu'nda gerçekleştirdi. 4 saatlik bir alışma denemeleri sonrası, Kevin; ”15 yıllık bir süre ardından tekrar yürüyebilmek, kendimi bana çok iyi hissettirdi.” şeklinde duygularını İfade etti.

Ekso GT’in ürettiği Exoskeleton adı verilen dış iskelet, robotik bacaklara sahip olup, insanın sırtından merkezi destek alarak hareket etmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra 2 adet baston yardımıyla, kişinin düşmesini delgeleyip, güvenli adımlar atmasını sağlıyor. Ekso firmasının, yürüme işlveni kaybeden veya ciddi fiziksel rahatsızlığı olan hastalar için, dış iskelet sayesinde tekrardan yürüyebilmelerini sağladı.

Peki gelelim bu teknoloji harikası dış iskeletin fiyatına, tanesi 120,000 $ Dolar gibi yüksek maliyeti bulunan bu arkadaşa ait videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : http://spectrum.ieee.org/the-human-os/biomedical/bionics/paraplegic-man-walks-in-ekso-robotic-exoskeleton-to-demo-its-killer-app
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0