Zeki İnsanlar Neden Daha Zor Aşık Olur?

11
5
3
2
1
Zeki İnsanlar Neden Daha Zor Aşık Olur?
Bilim insanları, zeki insanların neden normal insanlara göre daha zor aşık olduklarının nedenlerini tespit etti.

Aşk hemen hemen her insanın hayatına girmiş, artık klişeleşmiş bir sözcük olsa da aslında insanların hayatlarında hep yanında olsun istedikleri birisiyle olan ilişkisini temsil eder. Dış görünüşe aşık olan, samimiyete ve dürüstlüğe aşık olan, eğlenceye aşık olan, sadece cinselliğe aşık olan, paraya aşık olan, zekaya aşık olan diyerek bu liste uzar gider. Her şeye aşık olabilen bu insanlar -gerçekten aşık olurlarsa- kolaylıkla birine aşık olduğunu da kabullenir ve hisseder.

Ama anlaşılan zeki insanlarda durum böyle değil. ABD'de yayınlanan ve ülkemizde de yaygın olarak takip edilen Big Bang Theory dizisinde de gördüğümüz olaylar ortalamanın üstünde zekaya insanların daha zor aşık olduğunu gösteriyordu, ancak bu defa neden zeki insanların zor aşık olduğu bilim tarafından da kanıtlandı.

Muhtemelen "Ben neden aşık olamıyorum ya?" diye yola çıkan üstün zekalı bilim insanlarına göre zeki insanlar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp sadece güzel görüşe aldanmıyorlar bu yüzden de pek daha zor aşık oluyorlar. Bu sebeplerden bazılarına geçecek olursak:

Zeki insanlar karşısındaki kişiyi de düşünür

Zeki birisi ilk görüşte aşka inanmaz. Karşısındaki kişiye aşık olduğunu hissettiğinde diğer kişinin de hislerini analiz eder, bunu sonuçlandırır ve birbirleriyle uyuşup uyuşmayacaklarını hesaplar. 

Dış görünüşe fazla önem vermezler

Muhtemelen harika bir görünüşe sahip, karşı cinsi hemen etkileyecek kadar yakışıklı / güzel insanların çok da zeki olmamaları bu maddeden geliyor olabilir. (ya da genetik olarak ikisinin de mümkün olmadığı iddiası da var) Zeki insanlar dış görünüşü birincil öncelik olarak almadan sadece dış görünüşü karşısındaki kişiyi analiz etmek için ve onun hislerini, kişiliğini düşünüp pekiştirmek üzerine kullanır. 

Eski ilişkilerinden dolayı kuşkulanabilirler

Zeki insanlar genellikle her detayı hesaplayıp hayatlarını şekillendiren insanlar oldukları için yeni insanlarda eski ilişkilerinde yaşadığı olayları arayarak eski ilişkilerinde yaşadıkları olumsuz olayları tekrar yaşamaktan korkarlar. Bu nedenle de yeni ilişkilere bir süre kapalı olabilirler.

Yalnız hayatlarından memnunlarsa bir ilişki istemezler

Her detayı düşünen zeki insanlar, eğer yalnızken mutluysalar ve hayatlarında her şeyin yolunda gittiğini düşünüp bir eksiklik hissetmiyorlarsa yeni bir ilişkinin onların düzenini bozacağından korkarak yeni bir ilişkiye adım atmak istemeyebilirler.

Aslında buradaki maddeler sadece aşk değil, girişimcilik ve risk almak gibi konularda da yorumlanabilir. Anlaşılan o ki zeki olmak her zaman iyi bir şey değil.

Görsel Kaynağı / Image Source: The Big Bang Theory (CBS)

11
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
11
5
3
2
1