1 Litre Alkolle 316 Kilometre Yol Katedebilen Araba Geliştirildi

1
0
0
0
0
Brezilya’daki Parana Teknoloji Üniversitesi’nden bazı araştırmacılar, bira ve tekila gibi içkilerdeki alkol türü olan etil alkolle çalışan bir araba geliştirdiler.

Yakıtlar için üretilen alternatif çözümler, petrolün küresel çapta yarattığı sermaye savaşının da yavaş yavaş sonuna gelineceğini gösteriyor. Tesla ile birlikte elektrikle çalışan araçların sayısı giderek artarken şimdi de hiç beklenmedik bir sıvı yakıt türü olarak kullanıldı. Parana Teknoloji Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, bu zamana kadar yalnızca bilim kurgu filmlerde rastlayabileceğimiz, etanol olarak da bilinen etil alkolün yakıt olarak kullanıldığı bir araba geliştirdiler.

Projede yer alan profesörlerden Bruno Medeiros, geliştirdikleri arabayla Detroit’teki uluslararası yarışmalara katıldıklarını, araçlarının yarışlar esnasında 316 kilometrelik mesafeyi yalnızca 1 litre alkolle tamamladığını belirtti. Şu an için 1 kişinin binebileceği şekilde tasarlanan ve 45 kilogram ağırlığında olan aracın ileride daha fazla kişiyi taşıyacak şekilde geliştirilebileceği açıklandı.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0