1 Milyondan Fazla Google Hesabını Ele Geçiren Android Yazılımı!

0
0
0
0
0
Android kullanıcıları bir kez daha kötü amaçlı bir yazılımın tehditi altında. Üstelik bu seferki yazılım, şimdiden epey bir kullanıcı cihazına sızmayı başarmış.

Android işletim sistemli telefon sahibi iseniz dikkat etmeniz gereken yeni bir tehdit var! Yeni türeyen kötü amaçlı bir yazılım (malware), her gün 13,000'den fazla Google hesabını etkilemekte ve şimdiye kadar bu malware'den 1 milyondan fazla Google hesabı etkilenmiş.

Gooligan isimli malware, bir şekilde yerleşmeyi başardığı Android işletim sisteminden cihazın sahibine ait e-mail adresini ve daha önceden depolanmış kimlik bilgilerini çalıyor.

Malware sayesinde cihazınıza saldıran kişiler Gmail, Google Photos, Google Docs, Google Play, Google Drive ve G Suite gibi Google uygulamalarınızın bilgilerine erişmeyi başarıyorlar. Bu erişim sayesinde adınıza Google Play Store üzerinden satın alma ve uygulama indirme işlemi yapan yazılım, sizin yerinize uygulamalara yorum ya da puan verme de yapabiliyor.

Gooligan'dan etkilenen cihazların %75'inin sahip olduğu işletim sistemi versiyonu Android 4 ve 5. Yani genelleme yaparsak eski sürüm Android'lerin bu yazılımdan etkilenme oranı oldukça fazla. Ancak en son, güncel Android versiyonlarının da bazılarında söz konusu malware'i saptayabilecek sistemler olmayabiliyor.

Google Hesabınızın Bu Malware'den Etkilenip Etkilenmediğini Nasıl Anlarsınız?

Check Point, bu kötü amaçlı yazılım ile alakalı online bir kontrol platformu oluşturmuş (buradan ulaşabilirsiniz). Buradan ulaşacağınız online araç ile e-mail hesabınızın etkilenip etkilenmediğine göz atabilirsiniz. Eğer mail adresinizde söz konusu malware varsa, Google'ın Android güvenlik yöneticisi Adrian Ludwig'in dediğine göre tek çare işletim sistemine temiz yükleme (Flashing) yapmak.

Bu da sizin kendi başınıza yapabileceğiniz bir işlem değil. Eğer telefonunuz etkilendiyse cihazınızı kapatıp iyi bir teknik servise ya da telefonu sağlayan firmaya ulaşmanız gerekmekte.

Kaynak : http://thehackernews.com/2016/11/hack-google-account.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0