10 Gün Kalana 16 Bin TL'nin Verileceği Grip Oteli (Her Şey Bilim İçin)

49
33
19
12
11
Bilim insanları, geliştirdikleri aşıları daha detaylı incelemek için grip oteli adında bir karantina merkezi oluşturdu. Bu otelde kalan gönüllüler kasıtlı olarak hasta edilecek ve 10 günlük karantina karşılığında 16 bin TL ile ödüllendirilecek.

Birleşik Devletler’in Missouri eyaletinde bulunan Saint Louis Üniversitesi’ndeki bilim insanları, geliştirdikleri grip aşılarının etkisini ölçmek için ilginç bir deney başlatmaya hazırlanıyorlar. Aşıları hakkında daha detaylı incelemelerde bulunmak isteyen bilim insanları, bunun için Grip Oteli olarak adlandırılan Uzun Kalım Araştırma Birimi’ni kurdu.

Standart bir otel ile aynı özelliklere sahip olan Grip Oteli’nde kalacak ‘müşteriler’, bilerek ve isteyerek gribe yakalanmayı kabul etmiş olacak. Konaklama öncesinde aşı ya da plasebo yapılacak olan deney katılımcıları, daha sonra virüslere maruz kalacak. Otelde karantina altında bulunan gönüllüler, hemşireler tarafından sürekli olarak ilgilenilecekler.

Söz konusu deneye katılacak olan gönüllülerin karantina süresi 10 gün sürecek. Gönüllü katılımcılar, araştırmaya katkılarından dolayı 3500 dolar (16 bin TL) ile ödüllendirilecek. Bilim insanları, grip otelini bir an önce aktif etmeyi ve araştırmalarına 6 ay içinde başlamayı planlıyor.

49
33
19
12
11
Emoji İle Tepki Ver
49
33
19
12
11