10 Günlük Tatilden Gözü Korkan Japonlar: Biz 10 Gün Boyunca Ne Yapacağız?

158
16
14
7
6
Japonya’da İmparator Akihito’nun tahttan çekilmesiyle birlikte başlayacak yeni dönem kutlamaları için verilen 10 günlük tatil, Japon halkını pek de sevindirmedi.

1 Nisan günü yapılan açıklamayla Japonya'da Heisei döneminin nisan ayının sonunda biteceği ve yeni imparatorun tahta geçmesiyle birlikte Reiwa döneminin başlayacağı ilan edilmişti. Yeni imparatorun tahta çıkmasını kutlamak amacıyla Japonya’da taht devir teslimi için 10 günlük resmi tatil ilan edildi.

Çalışma disiplinleriyle dünya çapında tanınan ve hatta kendilerine özel J-Modeli denilen bir iş düzenleri olan Japonların gözü bu tatilden dolayı korktu. Japonların en büyük iki sıkıntısı ise tatilde ne yapacaklarını bilmemeleri ve okula gitmeyen çocuklarını nasıl oyalayacakları olarak göze çarpıyor.

Normal şartlar altında bir çalışanı oldukça sevindirecek olan uzun tatil fikri, Japonya vatandaşlarında aynı etkiyi yaratmadı. Uzun saatler boyunca çalışmaya alışkın olan uzak doğulu bu toplum, tatile çok da sıcak bakmıyor.

Tahtın devir tesliminden 3 gün önce, 27 Nisan’da başlayacak olan tatil, 6 Mayıs’ta sona erecek. Her 100 Japondan 45’i tatilden memnun olmadığını söylerken, tatili sevinçle karşılayanların oranı yüzde 35 oldu. Tatile çıkmayı planlayanlar da tatil yörelerinin kalabalık olmasından endişe ediyor.

Avrupa’ya seyahat düzenleyen firmalar, tur biletlerinin çoktan tüketildiğini açıkladı. Günlük ya da saat başı ücretle çalışan Japonlar ise tatil nedeniyle gelir kaybı yaşamaktan korkuyor. Japonların bir diğer sıkıntısı ise çocuklarını oyalamak. Bir ebeveyn, 10 günlük tatilin özel sektör çalışanı anne babalar için baş ağrısı demek olduğunu söylüyor.

Akihito, 1 Mayıs’ta tahtı kendi isteğiyle oğlu Veliaht Prens Naruhito’ya teslim edecek. Böylece Reiwa dönemi resmi olarak başlamış olacak.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/asya/201904031038585733-japoanyada-10-gunluk-tatil-korkuttu-simdi-ne-yapacagiz/
158
16
14
7
6
Emoji İle Tepki Ver
158
16
14
7
6