10 İlde Daha Çipli Kimliğe Geçiliyor!

0
0
0
0
0
10 İlde Daha Çipli Kimliğe Geçiliyor!
Pilot uygulamanın yapıldığı Kırıkkale’den sonra Rize, Trabzon ve Artvin’de müracaatlar alınmaya başlandı. Sırada Erzincan, Erzurum, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova var.

Çipli kimlik kartlarının dağıtımı ilk olarak pilot il seçilen Kırıkkale’de gerçekleşmişti. Şimdi yavaş yavaş diğer şehirlerimiz de yeni kimliklere geçiş yapmak üzereler. Rize, Trabzon ve Artvin yeni kimlik kartları müracaatlarını almaya başlarken sırada Erzincan, Erzurum, Adıyaman, Aksaray, Burdur, Uşak ve Yalova şehirlerimiz var.

Bu kararın alınmasına sebep olarak pilot uygulamadan başarılı sonuçların alınması gösteriliyor. Ocak ayından itibaren yeni kimlik kartlarının tüm ülkede dağıtımına başlanacağını belirten yetkililer, kartı alabilmek için 15 yaşından büyük kişilerin ilçe nüfus müdürlüklerine başvuru yapması gerektiğini belirtiyorlar. Bunun için isterseniz en yakın isterseniz de herhangi bir müdürlüğe başvuruda bulunabilirsiniz. 15 yaşını tamamlamayan çocuklar ise aileleri ya da vasileri ile başvuruda bulunabilecekler. Zaman kaybı yaşamamak içinse ilçe nüfus müdürlüklerinden doğrudan giderek randevu alabilirsiniz.

Kart başvurusu esnasında yanınızda son 6 ay içerisinde çekilmiş olduğunuz 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat ya da basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması gerekiyor. 

Yasal bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ya da değiştirme sebebiyle düzenlenen kimlik kartı için 15 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı içinse 30 TL ödenecek. Başvuru esnasında fotoğrafınız taranacak ve biyometrik verileriniz alınacak. Bu veriler her iki el için parmak izi, parmak damar izi ve al ayası damar izi.

Postayla ulaşacak olan yeni kimlik kartlarının yanında, PIN zarfı içerisinde 6 haneli bir şifre olacak. Bu şifreyi banka kartlarında olduğu gibi bazı işlemlerde kimliğinizi doğrulamak için kullanacaksınız. Şifreyi de ilçe nüfus müdürlüklerinde bulunan kioskları kullanarak değiştirebileceksiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0