10 Yıl Önce Devredilen Telsim’den Eski Müşterilerine Mektup: Borcunuzu Ödeyin!

2
1
1
0
0
10 Yıl Önce Devredilen Telsim’den Eski Müşterilerine Mektup: Borcunuzu Ödeyin!
1994 - 2006 yılları arasında faaliyet gösteren Telsim’e o yıllarda borcu olanlara, aradan geçen 10 yıllık sürenin ardından icra takibi mektupları gelmeye başladı.

Türkiye'de GSM 900 frekansından mobil telekomünikasyon hizmeti veren ikinci işletme olan Telsim, 1994 ve 2006 yıllarında hizmet vermiş, ardında da TMSF’ye devredilmişti. O yıllarda şirkete borcu olanlara ise hukuk bürolarından yeni uyarı mektupları gönderilmeye başlandı. TMSF ile çalışan 100’den fazla hukuk bürosunun eski abonelere gönderdiği uyarı mektuplarında, Telsim’e borcu olanlar ödeme yapmaya çağrılıyorlar.

Gönderilen mektupta “Telsim’e olan borcunuzun ödenmediği tespit edilmiştir. Sizi Telsim olarak ödeme yapmaya davet ediyoruz. Ödeme yapmayı kabul etmediğiniz takdirde, icra takibi başlatılacaktır …” şeklinde bir ibare yer alıyor. Eski fatura borçlarıyla ilgili tüketicilerin yasal yolları kullanma hakları bulunsa da hem bu sürecin uzaması hem de oluşacak masraflar nedeniyle çoğu abone, direkt olarak borcunu ödeme yoluna başvuruyor.

Telsim’e borcu olan kişiler, telsimborcumbitsin.com adresine giderek (şu an siteye yoğunluktan dolayı girilmiyor olabilir) borçlarını sorgulayabilir, ödeme işlemleriyle ilgili gerekli bilgilendirmelere ulaşabilirler. TMSF sunucularında yer alan bu sitede, sorgulama işlemi GSM numarası ya da ad - soyad ile yapılabiliyor.

İşin hukuki ve yasal tarafına baktığımızda Telsim’in tüm haklarının 2006 yılında Vodafone’a geçtiği, fakat bu tarihten önceki borçların devredilmediği görülüyor. Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise "Telsim kapanalı 15 sene oldu. Bu durumlarda zaman aşımı 10 yıldır. Ancak bazı hukuk bürolarının Telsim’e borcun var diye mektup gönderip haciz tehdidi yapıyorlar. Bununla ilgili yüzlerce şikayet aldık. Borçlar kanununa göre 10 yıllık zaman aşımı vardır. Mektup alanlar buna itibar etmesinler. İcra dairesine gidip itiraz etsinler" şeklinde konuştu.

2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0