10 Yıllık Araştırma Sonuca Ulaştı: Kalsiyum Kalp Hastalığına Neden Oluyor!

0
0
0
0
0
10 Yıllık bir araştırma sonrası, 2700 kişinin üzerinde yapılan tıbbi testler sonucu kalsiyum takviye ilaçlarının kalbe zarar verdiği ortaya çıktı.

Bir çoğumuzun da bildiği gibi, kalsiyum insan vücudunda çok bulunan maddelerden sadece bir tanesidir ve vücudumuzda yaklaşık 1 kilogramdan fazla kalsiyum bulunuyor. Bu ciddi rezervin % 99’undan fazlası kemiklerimizde muhafaza ediliyor.

Demek istediğimiz, kalsiyum bizler için bir yaşamsal maddedir, o olmadan hayatımızın devam etmesi mümkün değildir. Kalsiyum olmazsa hücrelerin birbirleriyle haberleşmeleri aksıyor, sinir sistemi emirleri iletemiyor, iskelet kasları görevini yapamıyor ve en önemlisi kalp kasları kasılmıyor. Ancak kalp demişken, Amerikan Kalp Derneği'in 10 Ekim dergisinde yayınlanan habere göre kalsiyum ilaç takviyesinin insan vücuduna zarar verdiği tespit edildi.



10 yıllık bir araştırma sonrası 2700 kişinin üzerinde yapılan tıbbi testler sonucu: kalsiyum takviye ilaçlarının insan kalbinde plağa ve kalp hastalığına yol açtığı ortaya çıktı. Bunun başlıca nedenleri arasında bilinçsiz ilaç tüketicileri yer alıyor. Bu zamana kadar kalsiyum’un bir zararı olup olmadığı 
herseferinde tartışılırken yapılan tıbbi araştırmalar sonrası merak konusu artık bir sonuca ulaştı diyebiliriz. Uzmanların bu konu hakkında altını çizerek önemle vurguladıkları ise;” Önce bir sağlık kontrolüne girip vücudumuzda Kalsiyum eksikliğinin olup olmadığını veya varsada nekadar oranda eksik olduğunu öğrenmemizin gerektiğidir.” Çıkacak sonuçlar üzerine ise, doktorun bize tavsiye ettiği miligram değerinde almamız gerektiğini söylenmekle birlikte, düzenli olarak kontrole gitmemiz gerektiğidir. İçeriğimize bir son vermeden önce eklemek istediklerimiz ;” Bir sorun üzerine, internetten okuduğunuz her habere inanmayın, ki bunların çoğu bilinçsiz şekilde Alternatif tıp diye adlandırdığımız ciddi oranda riski olan sözde çözümlerdir.” Sağlıcakla kalın. 

Kaynak : https://www.sciencedaily.com/releases/2016/10/161011182621.htm
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0