10 Km Uzaklıktan, Saniyede 1,72 Terabit İnternet Sunan Lazer Wireless!

0
0
0
0
0
10 km uzaklıktan saniyede 1,72 TBit internet sunan Lazer Wireless, dünya rekoru kırdı.

Ülkemizden örnek verecek olursak gerek erişim, gerekse de hız olarak fazlaca sıkıntı yaşadığımız için sık sık alternatif çözümlerimizi üretir olduk. Çoğunlukla suçu modemlere verdiğimiz için, aslında internetin yerel olarak sıkıntılı olduğunun farkında bile değiliz. Eğer sıradan bir internet kullanıcıysanız, muhtemel olarak 5 MBit, adil kullanımını geçtiğinizde 2,5 MBit internet hızına sahip oluyorsunuz. Belki de istem dışı kıskanacağınız bu haberimizde sizlere 10 km uzaklıktan saniyede 1,72 terabit internet sağlayarak dünya rekoru kıran Lazer Wireless’dan bahsettik. 

Sahip olduğu saniyede 1,72 TBit hızını daha iyi anlayabileceğiniz şekilde örnek vermek gerekirse, bir saniyede toplam 45 DVD’yi aynı anda yazıp tamamlayabiliyorsunuz. Ekim ayının sonlarına doğru Almanya Oberbayern’da yapılan ilk deneme sonrası rekor kıran DLR firması, geçtiğimiz günlerde bu rekorlarını 10,45 km mesafeden internet sunarak birkez daha dünya rekoru kırmış oldu. 

Son olarak sizlere eklememiz gereken detaylar arasında ise, DLR firmanın amacının, kablosuz internetle yapılan veri aktarımlarında oluşan kayıpların veya zararların sıfıra indirilmesi olduğunu söylememiz gerekiyor. Yapılan bu başarılı çalışma sonrasında aklımızda şöyle bir fikir belirebilir: ”Gelecekte evdeki kablolu modemlerin yerini, şehirlerin veya sokakların belli başlıklı noktalarını bu lazer wireless sunucular alabilir.” Tabii böyle bir sunucu kendi ülkemiz dahil olmak üzere dünyaya yayılırsa, fiyatları da oldukça tuzlu olacak ve muhtemelen adil kullanımı dakikalar içerisinde aşarız. 

Kaynak : http://www.chip.de/news/172-TBit-pro-Sekunde-Neuer-Rekord-beim-Laser-WLAN_102831370.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0