11 Milyon Tonluk Buzdağı, Grönland'da Bir Köyün Tepesine Çökmek Üzere

38
7
6
1
1
11 Milyon Tonluk Buzdağı, Grönland'da Bir Köyün Tepesine Çökmek Üzere
Grönland adasına yaklaşan ve daha önce görülmemiş büyüklükte olan buzdağı, köylülerin hayatını tehdit ediyor. Yetkililer köyü tahliye etmeye başladılar.

Grönland adasında yer alan Innaarsuit köyü, bugünlerde bir anda köyün yakınlarında beliren buzdağı tehlikesiyle gündeme geldi. Buzdağının şu an için köye verdiği herhangi bir zarar bulunmasa da yetkililer, buzdağının parçalanarak tsunamiye sebebiyet vermesinden endişe ediyorlar.

Innaarsuit köyünden bilgi paylaşan gazeteciler, buzdağının son iki günde köye yaklaşmadığını belirtti. Buna karşın yerel yetkililer, 169 nüfuslu köyün bir kısmını tahliye ederek can kaybına engel olmaya çalışıyor. Innaarsuit köyünde belediye meclisi üyeliği yapan Susanne Eliassen, buzdağı üzerinde çatlak ve delikler gözlemlediklerini ve her an parçalanmasından endişe ettiklerini belirtti.

Grönland coğrafi yapısı nedeniyle doğal afetlerle sıkça karşı karşıya kalıyor. Geçtiğimiz yıl ülkenin kuzeybatısındaki depremde sular yükselmiş ve evler su altında kalmıştı. Bu elem olayda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/giant-iceberg-threatens-greenland-with-tsunami-photos-2018-7
38
7
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
38
7
6
1
1