112'yi Gereksiz Yere Meşgul Edenlere Para Cezası Kesilecek

78
7
2
2
1
Dün yayınlanan 703 numaralı kanun hükmünde kararname ile 112 Acil'i arayarak vakit kaybettiren ve gereksiz yere hattı meşgul edenlere para cezası verilecek.

Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan 703 Sayılı KHK, Resmi Gazete'nin yayınlanmasının ardından oldukça enteresan bir detay dikkatleri çekti. Buna göre eskiden herhangi bir idari cezaya tabi olmayan, 'resmi kurumları arayarak gereksiz yere meşgul etme' suçuna valiliklerce para cezası kesilecek.

Bildiğiniz gibi insanların sırf eğlenmek için yaptıkları ve 'masum' zannettikleri bu lüzumsuz aktivite birçok insanın ocağına ateş düşürebiliyor. Nitekim o an gereksizce meşgul edilen bir çağrı merkezi elemanı, belki de gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlarla konuşamayabiliyor. Bu sebeple ilk etapta 250 TL'lik para cezası uygulamasına geçiliyor.

Elbette ki 250 TL caydırıcı bir ceza gibi görünmüyor. Yine de en azından bu yönde bir atılımda bulunulması mutluluk verici. Özellikle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 660 bin çağrıdan 583 binin asılsız olduğunu düşünürsek, en azından bunun bir suç olduğu kanısı toplumda yerleşmeye başlayacaktır.

78
7
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
78
7
2
2
1