12,000 Dolarlık Hacklenemeyen Akıllı Telefon: Solarin Smartphone

3
1
0
0
0
Bir telefona 12,000 dolar vermek ne derece akıl karıdır bilinmez. Ancak mobil cihazınızda güvenlik sizin için her şey ise, o zaman bu telefon tam sizlik olabilir.

Mobil güvenlik, özellikle telefonunda önemli belgeler barındıran şirket çalışanları vb kişiler için, bir akıllı telefonda sağlam şekilde olması gereken en önemli faktör.

Bu konuda gerek Android gerekse iOS cihazlarda parmak izi okuyucu sensör gibi çeşitli güvenlik önlemleri mevcut ancak hackerlar için bu önlemler pek kalıcı çözüm olarak karşımıza çıkmıyor. Üstelik telefonunda önemli belgeler barındıran kişilerin sayısı da hiç de yadırganacak şekilde az değil.

Peki mobil cihazlarda bulunan güvenlik açığı ve bundan kaynaklanan cihaza güvensizlik durumunun önüne nasıl geçilebilinir? Sirin Labs adlı bir firmanın, söz konusu duruma bir çözümü mevcut; Solarin Smartphone.

Solarin'in en önemli ve göze çarpar özelliği arka kısmında bulunan 'switch' düğmesi. Bu düğme telefonun güvenlik moduna geçmesini sağlıyor ve cihazınızdaki bütün mesajlar anında şifreleniyor. 256 bit AES (geliştirilmiş şifreleme standartı) sistemine sahip olan telefon, uygulamalarınızda güvenlik ile alakalı bir sorun meydana geldiğinde hem bu durumdan sizi bildirimler ile haberdar ediyor, hem de güvenlik modunda uygulamaların kullandığı GPS, bluetooth ve Wi-fi gibi özellikleri etkisizleştirerek şifreliyor.

1440x2560 çözünürlükte 5.5-inç ekran, 4GB RAM, 128GB sabit depolama alanı, 23.8MP arka, 8MP ön kameraya, 4040mAh bataryaya ve Android 5.1 işletim sistemine sahip olan telefonda şaşırtıcı şekilde Snapdragon 810 çipset mevcut. Bildiğiniz gibi 810 çipset aşırı ısınma problemi ile kötü bir üne sahip. Böylesine bir telefonda ise neden 810 tercih edilmiş, orası biraz soru işareti.

Gelelim telefonun fiyatına. Böylesine korumalı bir telefonun fiyatının da tavan olması normal. Gerçi haberin başlığında da söylemiştik ancak tekrarlamakta fayda var; Solarin Smartphone tam 12,000 dolar. Şimdiden alanlara hayırlı olsun.

3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0