15 Milyon Telegram Kullanıcısının Telefon Bilgileri Çalındı!

2
0
0
0
0
Adından daha çok sahip olduğu üst düzey güvenlikli altyapısıyla söz ettiren Telegram, bu sefer bir güvenlik açığı sebebiyle haberlere konu oldu.

Baştan uca şifreleme (end-to-end) özelliğiyle gelişmiş bir güvenlik altyapısı olan ve özellikle Orta Doğu ülkelerinde geniş kullanıcı kitlesine sahip olan mesajlaşma uygulaması Telegram, uğradığı siber saldırı sonucu İran’daki milyonlarca kullanıcısının telefon bilgilerini 3. kişilerin eline geçmesine sebep oldu.

İran merkezli korsan grubu Rocket Kitten’ın gerçekleştirdiği sanılan bu siber saldırının, uygulamanın ülkedeki muhalifler ve yenilikçiler arasında popüler olmasından dolayı yapılmış olabileceği belirtiliyor. 

Toplam 15 milyon İranlı Telegram kullanıcısının telefon bilgilerini ele geçiren korsanların, uygulamadaki iki aşamalı doğrulama sistemindeki açığı kullandıkları ortaya çıktı. Kullanıcılara, Telegram’ı kullanmak istediklerinde ilk olarak SMS ile doğrulama kodu gönderiliyor. Uygulama, kullanıcının bu kodu girmesinin ardından kullanılabilir hale geliyor. İranlı siber korsanların, Telegram’ın veri tabanında bulunan telefon bilgilerine buradan ulaştığı zannediliyor. 

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0