16 İnçlik Yeni MacBook Pro, Hoparlör Sorunuyla Gündeme Geldi

14
2
2
2
0
ABD’li teknoloji devi Apple’ın 16 inçlik yeni MacBook Pro’su, geçtiğimiz ay piyasaya çıkmıştı. Yeni klavye tasarımı sayesinde selefinde yaşanılan problemlere çözüm sunan dizüstü bilgisayar, bu sefer de hoparlör tarafındaki sorunlarıyla gündemde.

Oldukça gelişmiş özelliklere sahip olan 16 inç MacBook Pro, Apple’ın son yıllarda piyasaya sürdüğü en iddialı cihazlarından bir tanesi konumunda. Yeni MacBook Pro’yu 'bugüne kadar yaptığımız en güçlü dizüstü bilgisayar' ifadeleriyle lanse eden Cupertinolu şirket, pil kapasitesi, depolama, klavye ve grafik teknolojileri anlamında kullanıcılara pek çok yenilik sunuyor. 

Tüm bunlara rağmen Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarını eksiksiz bir şekilde piyasaya sunmayı başaramadığı anlaşılıyor. Zira bazı kullanıcılar, yeni 16 inç MacBook Pro'lardaki hoparlörlerin can sıkıcı bir ‘patlama’ sesi çıkardığından şikayet ediyorlar. Apple Destek forumunda ve Reddit gibi sosyal ağlarda da bu konuya ilişkin birkaç rapor bulunuyor. 

yeni macbook pro apple

Kullanıcılar, bilgisayarlarında bir şarkı veya video oynatırken ‘patlama’ veya ‘çatlama’ sesi duyduklarını ifade ediyorlar. Ayrıca söz konusu gürültünün, bildirimler gibi sistem sesleriyle daha belirgin bir şekilde açığa çıktığı da söyleniyor.

Bazı kullanıcılar, problemin çözümüne dair geçici sayılabilecek çözümler paylaşsa da bunun işe yaradığını söylemek bir hayli güç. Kullanıcılar aynı zamanda sorunun tam olarak MacBook Pro’nun kendisiyle değil, işletim sistemiyle de bağlantılı olabileceğine inanıyor. 

Bir 16 inç MacBook Pro sahibi tarafından kaydedilen hoparlör problemini aşağıdaki videoda görebilirsiniz:

Sorun sistemle ilgili ise, büyük olasılıkla yakında yeni bir macOS sürümü veya ürün yazılımı güncellemesi ile çözülecektir; ancak bir donanım probleminden bahsediyorsak, Apple’ın bazı bileşenleri değiştirmesi gerekebilir. Konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmayan şirketin nasıl bir yol haritası izleyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. 16 inç MacBook Pro'nun donanım özelliklerine aşağıdaki listelerden göz atabilirsiniz:

16 inç MacBook Pro teknik donanım özellikleri (512 GB)

  • İşlemci: 2,6 GHz 6 çekirdekli 9.nesil Intel Core i7
  • RAM: 16 GB 2666 MHz DDR4
  • Grafik kartı: 4 GB GDDR6 bellekli AMD Radeon Pro 5300M
  • Depolama: 512 GB
  • Fiyat: 18.299 TL

16 inç MacBook Pro teknik ve donanım özellikleri (1 TB)

  • İşlemci: 2,3 GHz 8 çekirdekli 9.nesil Intel Core i9
  • RAM: 16 GB 2666 MHz DDR4
  • Grafik kartı: 4 GB GDDR6 bellekli AMD Radeon Pro 5500M
  • Depolama: 1 TB
  • Fiyatı: 21.499 TL
Kaynak : https://ww.9to5mac.com/2019/12/05/16-inch-macbook-pro-users-complain-about-popping-speakers/
14
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
2
2
0