16 Yaşındaki Türk Lise Öğrencisi, İnternet Klavye Şampiyonası'nda Dünya Birincisi Oldu

64
20
7
6
6
Gaziantep'te yaşayan Mahmut Tosun isimli 16 yaşındaki öğrenci, İnternet Klavye Şampiyonası'nda dünya birincisi oldu.

Gaziantep'te yaşayan 16 yaşındaki Mahmut Tosun isimli bir genç, Birleşmiş Milletler Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu (INTERSTENO) tarafından düzenlenen İnternet Klavye Şampiyonası'nda 13-16 yaş grubunda dünya şampiyonu oldu. 17 ülkeden 1.243 kişinin katılmış olduğu yarışmada, anadil kategorisinde dünya şampiyonu olmayı başaran Tosun, hepimizi gururlandırdı. Aynı yarışmaya katılan 12 yaşındaki Mete Kağan Altun ise hem anadilde hem de yabancı dilde dünya beşincisi olmayı başardı.

Dünya şampiyonu olan Tosun'un robotik ve bilgisayar öğretmeni Neriman Ersönmez, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Bu yarışmaya 3-4 yıldır katıldıklarını belirterek, çocukların zaten yetenekli olduğunu ancak biraz da teknik gerektiğini, tekniğin de eklenmesiyle bu başarının geldiğini ifade etti. Çalışmalarına değdiğini belirten Ersönmez, iki öğrencisinin de hem bilgisayarla uğraşmayı sevdiğini hem de yazılımcılık yönlerinin kuvvetli olduğunu, gelecekte iyi işler çıkarabileceklerinden emin olduğunu ifade etti. 

Kazandığı başarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tosun ise, geçmişte iki parmakla klavye kullandığını ancak bunun daha yavaş olduğunu belirterek, kendisini geliştirmek için sürekli testler yaptığını ifade etti. 10 dakika boyunca aralıksız yazı yazdıklarını belirten Tosun, yarışmanın çok heyecanlı geçtiğini, bu başarıyı da beklemediğini ve çok mutlu olduğunu ifade etti. Tosun, klavyede hızlı yazı yazmanın ona fayda kattığını belirterek, aradığı bilgilere daha kolay bir şekilde eriştiğini bu sayede de vaktini daha verimli kullandığını ifade etti. Mahmut Tosun, ileride bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi.

Dünya beşincisi olan Mete Kağan Altun ise bu yarışmaya öğretmeni sayesinde katıldığını belirterek, hızlı yazabilmek için çok çalıştığını ifade etti. Bilgisayar teknolojilerine ilgi duyduğunu ifade eden Altun, gelecekte bilgisayarla ilgili bir sektörde çalışmak istemediğini, bunun yerine hakim olacağını dile getirdi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/hizli-parmaklariyla-dunya-sampiyonu-oldu-41216840
64
20
7
6
6
Emoji İle Tepki Ver
64
20
7
6
6