16 Yıl Önce Dünya'ya Düşen İlginç Gök Taşının Nereden Geldiği Sonunda Bulundu!

1
0
0
0
0
Bundan tam 16 yıl önce Dünya'ya düşen meteorun nereden gelmiş olabileceğine dair güçlü kanıtlar bulunda. İşte, dünyadaki hiçbir taşa benzemeyen meteorun ilginç öyküsü...

Dünya’ta tam 16 yıl önce, 2000 yılının Ocak ayında düşen bir gök taşının nereden geldiği hakkında yıllar sonra somut kanıtlar bulundu. Dünyadaki diğer taşlar ile hiçbir benzerlik göstermeyen bu tuhaf gök taşının, Güneş Sistemi dışından dünyamıza düşen ilk cisim olabileceği düşünülüyor.

Göktaşı üzerinde araştırmalar yapan bilim insanları bu ilginç meteorun dünya üzerinde bulunan diğer metorlara benzemediğini ve Güneş Sistemi’nin sahip olduğumuz en ilkel kalıntısı olabileceğini düşünüyor.



Gizemli göktaşı 16 yıl önce Kanada'daki Tagish Lake'e düştü

2000 yılında dünyaya düşen esrarengiz göktaşını kaynağının ise Kuipler Kuşağı olabileceği düşünülüyor. Kuiper Kuşağı, Neptün gezegeninin yörüngesi ile Plüton cüce gezegeninden daha uzakta kalan gezegenimsilerin var olduğu bilinen alan. Bir diğer iddia ise göktaşının çok uzun sürelerce güneş sistemi dışında var olduğu ve dünyaya düştüğü yönünde. 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0