18 Yaşındaki İranlı Genç, Instagram’da Dans Videosu Paylaştığı İçin Gözaltına Alındı

210
51
23
12
12
İran internet sınırlandırmalarıyla küresel çapta gündem yaratmaya devam ediyor. Şimdi de ülkede on binlerce takipçiye sahip 18 yaşındaki bir dansçı, Instagram’da dans videoları paylaştığı için gözaltına alındı.

Genç bir dansçı olan İran’lı Maedeh Hojabri, ülkedeki internet kullanım kurallarına ayrıkırı davranmak gerekçesiyle gözaltında. Kendisinin yaptığı tek şey ise dans ettiği sırada kaydettiği videolarını Instagram üzerinden paylaşmak. 

18 yaşındaki genç, İran polisi tarafından yakalandıktan sonra verdiği ifadede, yaptıklarının uygunsuz olduğunu itiraf etti. İfadesinin baskı altında verilip verilmediği ise net değil.

Bugüne kadar hesabında 300’e yakın video paylaşan Maedeh Hojabri, çoğunda dans becerilerini sergiliyordu. Hatta genç dans konusunda bir sosyal medya fenomeni de olmuştu. Kendisinin takipçi sayısı 43 bine ulaşmıştı. 

İran polisi, Instagram üzerinde yakalanan benzer profillerin kapatılmaya devam edeceklerini belirtiyor. Ayrıca ülkede Instagram’a erişimin engellenmesi de bekleniyor. Kısa bir süre önce Facebook ve Twitter dahil pek çok sosyal medya mecrasının yasaklandığı İran’da, pek çok vatandaş VPN kullanarak bu servisleri kullanmaya devam ediyor.

İran, internet çağında sansürlerin baş gösterdiği bir ülke olmaya devam ediyor. Bu arada Instagram’da dans eden gençleri, “uygunsuz” bir tavırla izleyen kişilere de bir yaptırım getirilmiyor.

Kaynak : https://abcnews.go.com/Technology/wireStory/iranian-teen-detained-instagram-dance-videos-56436663
210
51
23
12
12
Emoji İle Tepki Ver
210
51
23
12
12