1998 Yapımı Game Boy'a Canon Lens Takan Fotoğrafçının Çektiği Muhteşem Fotoğraflar

70
16
2
1
1
90’larda bize akıllı telefonların stüdyo kalitesinde fotoğraf çekileceğini söyleseler belki dalga geçerdik. Bir fotoğrafçı, günümüzün en gelişmiş lenslerinden birisini, 1998 yılında çıkan kameralı Game Boy’a takmayı başardı. Çektiği fotoğraflar ise muazzam.

Teknolojinin o kadar da hızlı ilerlemediği yıllarda Nintendo, 128 x 112 piksel boyutunda renksiz görüntüler çekebilen pahalı bir ürün piyasaya çıkarttı. Bu Game Boy, arkasında bulunan bir kamera sayesinde fotoğraflar çekmemize olanak tanıyordu. Şimdi aradan geçen 20 yıl sonra kolları sıvayan bir fotoğrafçı, Canon tarafından üretilen günümüzün en gelişmiş lenslerinden birisini bu cihaza takmayı başardı. 

Game Boy’a takılan lens, Camera Canon EF Lens 70-200 modeliydi. Yani günümüzde henüz akıllı telefon kameralarının yakınlaşamayacağı mesafelere optik yakınlaştırma fırsatı sunuyordu. Bir çeşit telefoto lensi olan bu aparatın gücünü, fotoğrafçılıkla ilgilenenler iyi bileceklerdir. Fotoğrafçı ve tasarımcı Bastian Ekeler de çok iyi biliyordu. 

Bir üç boyutlu yazıcıyla Game Boy’un lense uyumlu hale getiren ara parçaları basan Ekeler, böylece lensi cihaza uyumlu bir şekilde takmayı başardı. 

Sonunda ortaya çıkan fotoğraflar ise hayret verici oldular:

Akıllı telefonda bile görülmesi güç detaylar Game Boy’un küçük ekranına aktarıldı:

Hatta tasarladığı özel devre sayesinde Ay’ın bile fotoğrafını çekmeyi başardı:

Görüntülerdeki piksel piksel bokeh efekti, bir iPhone 6S’den bile çok daha iyi sonuç vermişe benziyor. Bastian Ekeler’i projenin içeriğine dair detayları paylaştığı internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/03/game-boy-camera-canon-telephoto-lens/
70
16
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
70
16
2
1
1