2,6 Milyon Takipçili Instagram Fenomeni, Kendi Markasıyla 36 Tişört Satamadı

119
9
4
4
3
Instagram'da 2,6 milyon takipçisi bulunan Arii adlı fenomen, kendi markasıyla çıkardığı ürünlerden 36 tişört bile satamayınca tedarikçisinin üretimi durdurduğunu açıkladı.

Yüz milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformları, milyonlarca takipçiye sahip kendi ünlülerini de yaratmış durumdalar. ‘Gerçek’ ünlülerin aksine sosyal medya ünlüleri geçimlerini piyasaya sürdükleri ürünlerle değil, marka ve şirketlerle kurdukları sponsorluk anlaşmalarıyla sağlıyorlar.

Bir sosyal medya ünlüsü olan Arii, Instagram profilindeki 2,6 milyon takipçiyle hatırı sayılır ücretler karşılığında sponsorlu içerik anlaşmaları gerçekleştirebiliyor. Söz konusu kendi markasını yaratmak olduğunda ise takipçi sayısı ya da alınan beğeniler, tek başına bir vizyon oluşturmaya yetmiyor.

Arii, uzun süre sponsorlu içeriklerden gelir elde ettikten sonra kendi markasını yaratmaya karar verdi. Sonuçta çok fazla takipçisi vardı ve elbet ürünlerini satın alan birileri çıkacaktı. Geçtiğimiz günlerde bir gönderi yayınlayan ve hemen ardından silen Arii, markasının 36 tişört bile satamadığı için üreticisinin tedariği durdurduğunu açıkladı.

Arii, açıklamasını kısa süre içinde silse de ekran görüntüleri çoktan alınmıştı ve sosyal medya kullanıcıları, konuyla ilgili yorumlarını art arda yağdırmaya başlamıştı. Çoğu kullanıcı, insanların günlük hayatlarında kullanacağı ürünler satmanın fotoğraflara beğeni almaktan daha zor olduğunu söyledi.

Bazı kullanıcılar ise kendi komplo teorilerini ifade ettiler. Onlara göre ‘ürünlerim satmıyor’ diyerek duygu sömürüsü yapıp dikkatleri üzerine çekmeye çalışan Arii, yeni markası için ikinci bir lansman gerçekleştirecek. Arii gerçekten başarısız mı oldu yoksa bir PR çalışması mı yapıyor, bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://www.someecards.com/news/news/influencer-with-millions-of-followers-only-sells-36-t-shirts/
119
9
4
4
3
Emoji İle Tepki Ver
119
9
4
4
3