2. Dünya Savaşı’ndan Kalma Denizaltılar Kyoto Şehri Açıklarında Bulundu

29
5
2
2
1
Bildiğiniz üzere zaman, çoğu şeyi silerek yoluna devam ediyor. Bu yok oluşa dayanan ve varlığını günümüze kadar sürdüren bazı eserleri ise şimdilerde şaşkınlıkla izliyoruz.

Tarihi eserler geçmişi yansıtmanın yanı sıra, bizlerde zamana karşı dayanmalarıyla da hayranlık uyandırıyor. Bu eğer su altında kalan bazı eserlerse, açıkçası şaşkınlığımız katlanarak artıyor. Şimdilerde Kyoto şehri açıklarında bulunan ve 2. Dünya Savaşı’ndan kalma olduğu bildirilen denizaltılarda bunlardan bir tanesi.

Adeta aradan geçen yıllara meydan okuyarak orijinal formlarını koruyan denizaltılar, Japon İmparatorluk Donanması’na ait ve hala kısmi olarak sağlam görünüyor. Sonar cihazları ile tespit edilen 3 denizaltıya, Kyoto şehri açıklarındaki Wakasa Körfezi’nde rastlandı.

Aralarında Nazi Almanyası’ndan ithal edildiği öngörülen ‘U-Boat’ isimli denizaltı, zamanında savaşı başarılı bir şekilde tamamlamış ancak sonrasında ABD’li işgal güçleri tarafından deyim yerindeyse ölüme terk edilmişti. 1924, 1927 ve 1943 yıllarından kalan ve hala orijinal formlarını koruyan denizaltılarına hayran kalmamak mümkün değil.

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/ii-dunya-savasi-ndan-kalma-dunya-2699812/
29
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
5
2
2
1