2 Km Öteden Drone Avlayan Canavar Silah: DroneGun!

0
0
0
0
0
2 Km Öteden Drone Avlayan Canavar Silah: DroneGun!
DroneShield isimli şirket, yaklaşık 2 Km öteden drone’ları etkisiz hale getiren silah üretti.

Son birkaç senedir drone’ların sayısı, hükümetleri drone kontrol yasası çıkartmaya zorlayacak kadar arttı. Drone’ların sayısındaki bu artış, çeşitli nedenlerden dolayı gözlerden uzak olması gereken bölgelerin gizliliğini tehlikeye sokmaya başladı. Bundan ötürü şirketler, birbirinden farklı yöntemlerle drone’ları bir şekilde engelleyen silahlar, teknikler ve cihazlar geliştirmeye başladılar. Bu şirketlerden birisi olan DroneShield, şu ana kadar gördüğüm en havalı anti-drone silahını geliştirdi.

Bu silahın ismi DroneGun. İsminin hakkını veren DroneGun, davetsiz pervaneli misafirleri uzak mesafelerden etkisizleştirmek için özel olarak geliştirilmiş. DroneGun yaptığı işte o kadar iyi ki, yaklaşık 2 Km uzaklıktaki (tam olarak 1.9 Km) drone’ları bile etkisizleştirebiliyor. Ancak DroneGun’ı diğer anti-drone silahlarından farklı kılan tek özelliği bu değil.

DroneGun, drone’ları yok etmek yerine kalkış noktasına geri dönmeye veya direkt olarak iniş yapmaya zorluyor. Bu özelliği sayesinde DroneGun’ı kullanan kişiler, drone’un sahibinin yerini de tespit edebiliyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0