2016’nın En İyi 10 İcadı

1
1
1
0
0
2016’nın En İyi 10 İcadı
2016 yılında piyasaya sürülen ve hepimizin fazlasıyla dikkatini çeken 10 önemli icada göz atıyoruz.

Her yıl olduğu gibi 2016 yılı da icatlar bakımından oldukça hareketli geçti. Birçoğunu duymamış bile olabileceğiniz ve bu yıla damgasını vuran 10 teknolojik gelişmeye gelin beraber bakalım;

Nike Hyperadapt 1.0

“Geleceğe Dönüş” filminde görünen ve 2016 yılı itibariyle de gerçek olan Nike Hyperadapt 1.0, tıpkı filmdeki gibi kendi kendine bağlanabilen yapısıyla dikkat çekiyor.

Solar Roof

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın yeni projesi olan Solar Roof ile tamamen güneş panellerinden oluşan bir çatı sistemi gerçek hayata geçmiş oldu. Hem elektrik tasarrufu sunan hem de çevreci yapısıyla dikkat çeken Solar Roof, geleceğin çatı stillerini bizlere gösteriyor.

Flyte

Nikola Tesla’nın kablosuz elektrik aktarımına ithafen geliştirilen Flyte adlı ampuller, herhangi bir şekilde kablo vb şeylere bağlı olmadan havada kalarak ışık saçabiliyor.

DJI Mavic Pro

DJI tarafından tasarlanan ve katlanabilir yapıdaki drone, bu insansız hava araçlarının taşınabilirliği noktasında önemli bir gelişme sağlamış oldu. Katlanabilir yapısına rağmen harika özelliklerini koruyan Mavic, gerçekten yılın drone’u olarak kabul edilebilir.

Wynd

Çevrenizdeki havayı temizleyen bir aygıt olan Wynd, sadece havadaki kötü kokuları değil, tüm zararlı kimyasalları da yok ederek evinizde gerçek manada temiz bir hava olmasını sağlıyor.

Kid Power Band

Belki de en güzel amaca hizmet eden bir bileklik olan UNICEF üretimi Kid Power Band, çocukların daha fazla spor yapmasına teşvik edecekken, aynı zamanda bilekliğe sahip çocukların belli hedefleri tamamlaması halinde verilen puanlar ile dünyanın çeşitli yerlerindeki aç çocuklara kargoyla yiyecek gönderilecek. Böylece hem açlık sorunu yaşayan çocuklar doyacakken, bir diğer yandan binlerce çocuk da küçük yaştan spor yapma sevgisi kazanacaklar.

PlayStation VR

Uzun süre önce duyurulan Project Morpheus adıyla bildiğimiz PSVR, sonunda piyasaya çıktı. Konsol dünyasının yegane ve sanal gerçeklik dünyasının da en iyi gözlüğü durumundaki PSVR, bu yılın en güzel gelişmelerinden biri olarak kabul edilebilir.

Tiangong-2

Çin tarafından uzaya gönderilen bu yepyeni uzay istasyonu, ISS’ye rakip olacak.

The Unusual Football Field

“Alışılmadık Futbol Sahası” şeklinde Türkçeleştirilebilen bu proje ile futbol sahası olmayan ve hatta futbol sahası olabilecek alanı dahi olmayan bölgelerde L şeklindeki farklı bir futbol deneyimini çocuklara yaşatma amacıyla geliştirildi.

Eagle 360

Goodyear’ın geliştirdiği bu yeni nesil tekerlekler, araçların sadece ileri geri değil, aynı zamanda birçok yönde hareket edebilmesine olanak tanıyacak. Özellikle kendi kendine giden, otonom araçlara göre tasarlanan bu tekerlek gelecekte fazlasıyla karşımıza çıkabilir.

Kaynak : https://www.dunyahalleri.com/2016nin-en-iyi-25-icadi/
1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0