2017'de Göreceğimiz Birbirinden Muhteşem En Teknolojik 10 Otomobil

2
2
1
1
1
Özellikle son teknolojiyle üretilmiş ve alternatif yakıt sistemlerine sahip yeni otomobillerin sayısında ciddi bir artış beklenen 2017 yılında teknolojik detayları ile bizi bizden alacak en efsane 10 araç;

Otomotiv firmaları neredeyse her yeni modeline, bir öncekine göre daha fazla ve daha yeni teknolojik özelliklere yer vermeye çalışıyorlar. 2017 yılı itibarıyla piyasaya yeni sürülecek modellerin de birçoğunda Android Auto ya da Apple CarPlay gibi, navigasyon olanağı da sağlayan, akıllı araç sistemleri bulunacak. Ayrıca hız sabitleyici ya da stop-start teknolojisi gibi özelliklere bilhassa orta büyüklükteki otomobillerde daha sık rastlayacağız ve geri görüş kamerası da neredeyse bir standart halini alacak.

İşte size 2017 yılında piyasaya çıkacak olan, en iyi teknolojik donanıma sahip araçlar:

2018 Chevrolet Equinox 

Chevrolet, Equinox’un yeni kasasıyla, Hyundai Tuscon ya da Subaru Forester gibi kopmakt SUV’larla rekabet edebilir hale gelmeyi amaçlıyor. Şurası kesin ki; Equinox tam anlamıyla bir SUV olacak. Ancak yine de aracı mümkün olduğunca ekonomik kılınmak adına, 4 silindirli ve 1.5 ve 1.6 litrelik iki farklı benizli motor seçeneği bulunuyor. Ayrıca 1.6 litrelik turbo dizel motor seçeneğinin de bulunduğu model, 9 ileri vitese sahip. Aracın 4x4 versiyonundaysa, gerektiğinde yakıt tüketimini azaltmak amacıyla itişleri devre dışı bırakma seçeneği mevcut. 

Equinox’un bazıları standart, bazıları da opsiyonel olmak üzere birçok güvenlik paketi bulunuyor. İleri-geri çarpışma uyarı sistemi, otomatik frenleme ve şerit takip sistemlerinin yanı sıra, sürücüyü tehlike anında uyaran titreşimli koltuk, Equinox’’un sahip olduğu güvenlik önlemlerinden bazıları. Aracın süratini, öndeki aracınkine göre otomatik ayarlayan adaptif hız sabitleyici ise Equinox’da maalesef bulunmuyor.

Sahip olduğu 7 ve 8 inchlik LCD ekranlarla birlikte Apple CarPlay ve Android Auto seçeneklerini kullanıcılara bırakan Euqinox, ayrıca araç içinde çoklu bağlantı imkânı sağlayan WiFi sayesinde de en iyi eğlence paketlerinden birini sunmuş oluyor. 2017 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması beklenen aracın fiyatı konusunda şu an resmi bir bilgi bulunmuyor.

20013-2016 yılları arasında Impala, Malibu ve Cruze gibi sedan modellerini güçlüendirerek oldukça iyi bir iş çıkaran Chevrolet için Equinox, oldukça büyük bir önem taşıyor. Çünkü Chevrolet için sıra şimdi SUV’da.

2017 Chevrolet Bolt

Chevrolet’in tek şarj ile 400 km yol yapabilen elektrikli otomobili Bolt’un yapılan ilk testlerinde görüldü ki; aracın diğer tüm otomobillerden tek farkı, elektrikle çalışıyor olması. Tek bir elektrik motoruna ve 60 kWh gücünde bir pile sahip olan araç, önden çekişli. Ayrıca sahip olduğu frenleme sistemi sayesinde Bolt, fren yaptıkça pilini şarj etme özelliğine sahip.

Gerek sürüş özellikleri, gerekse de yolcu konforunda elektrikli otomobiller adına kaydetti bu aşama sayesinde Chevrolet Bolt, kendi piyasasının lideri konumunu alacak gibi görünüyor.

2018 Tesla Model 3

Bilindiği gibi Tesla, lüks elektrikli otomobil piyasasında çıtanın yüksekliğini belirleyen marka. Buna rağmen firma bu yeni orta büyüklükteki sedanı sayesinde, ana akım fiyat aralığında da bulunmaya kararlı görünüyor.

Chvrolet Bold’un aksine Tesla, 1 ya da 2 motorlu, 4 çeker ya da 2 çeker gibi farklı seçeneklerle piyasaya girmeye hazırlanıyor. Geniş iç hacmiyle diğer elektrikle çalışan rakiplerini bir hayli geride bırakan Tesla Model 3, tek seferde yaklaşık 350 km yapabiliyor. Oto-pilot donanımı tüm paketlerinde standart olarak bulunacak olan Model 3’ün bu özelliğini aktif olarak kullanabilmek için üst paketleri tercih etmek gerekebilir. 

Daha şimdiden 400.000 adet sipariş alan Model 3, hem kullanıcıları, hem de firmayı oldukça memnun bırakacağa benziyor.

2018 BMW 5 Serisi

Bmw’nin yedinci nesil orta büyüklükteki sedanı, tıpkı 7 serisindeki gibi karbon takviyeli bir dış görünüme sahip olarak çıkacak. Bu sayede kasa ağırlığını düşürmeyi planlayan firma, araca eskisinden de atik bir sürüş kazandırmak amacında.

Zaten BMW’nin 7, 5 ve 3 serileri hal-i hazırda bir dizi sürüş sistemini kullanmaktalar. Yeni BMW 5 serisinde bunlara; tahmin kabiliyeti geliştirilmiş yeni adaptif hız sabitleyici sistemi, bu sistemle koordine çalışan bir oto-pilot uygulaması, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sisteminin de eklenmesiyle birlikte, firma rekabetteki yerini sağlamlaştırmış olacak. Ayrıca araç içerisinde bulunacak bir uyarlamalı sürüş tuşu sayesinde, konfor ve sportif modları arasında geçiş yapılabilecek.

BMW, bir yıl içerisinde 300.000’den fazla karbon fiber takviyeli araç üreterek, üretim kapasitesini kanıtlamanın peşinde. Bu rakam, 2015 yılında 100.000 idi.

2017 Lexus RX

Lexus markası rekabetteki yerini; kullanıcılara sağladığı lüks sürüş keyfine ve 12.3 inch büyüklüğündeki LCD ekranı gibi kendini gayet belli eden multimedya destekli otonomi sistemlerine borçlu. Otomobilin arka tarafında 4 tane ve sürücünün yanında klasik olarak 1 tane olmak üzere toplamda 5 yolcu koltuğu bulunuyor.

Spor klasmanından tutun da, SUV’a kadar her sınıfta en az bir modeli bulunan Lexus, RX ile birlikte yelpazeyi daha da genişletiyor. Keşke aynı genişlikten aracın içinde de bahsedilebilseymiş.

2017 Honda Clarity

Ülkemizde Civic modeliyle oldukça iyi bilinen ve sevilen Honda’nın Clarity modeli, Amerika’da 3 farklı yakıt seçeneğiyle piyasaya çıkmayı bekliyor.

Accord modeliyle hemen hemen aynı boyutlarda olması beklenen aracın ilk yakıt seçeneği; bu yıl bitmeden piyasaya çıkması beklenen Clarity Fuel Cell. Gaz halindeki hidrojeni elektrik üretmekte kullanacak olan bu model, yarattığı bu güç sayesinde tek seferde yaklaşık 480 km yol alabilecek. 

Bir diğer seçenek ise, arka koltuğunun altında bulunan 10.000 psi gücündeki depolama birimleriyle elektrikli versiyon olan Clarity Electric. Ayrıca araçta, ani süratlenmelerde bir turbo etkisi yaratması için ön tarafında da küçük bir lityum pili bulunuyor. Gelecek yıl 2018 model olarak piyasa sürülecek olan bu versiyonun tek seferde kaç km yaptığına dair bir veri, henüz bulunmuyor.

Son olarak Honda bu iki modelin karışımı olan bir hibrit seçeneği de sunacak. Ancak bu modelin yalnızca Japonya’da satışa sunulması bekleniyor.
Hidrojen yakıtı, otomotiv sektörünün geleceği anlamını taşımakta. İşte Honda da şu an, GM, Hyundai ve Toyota ile birlikte bu yarışı en önde götürüyor.

2017 Hyundai İonic Hybrid, Plugin Hybrid ve Electric

Tıpkı Honda gibi Hyundai de, yeni modelini 3 farklı yakıt sistemiyle piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Hyundai İonic, elantra’dan biraz daha küçük bir kompakt sedan modeli olacak.

İonic Electric, tek seferde yapabildiği yaklaşık 180 km ile daha çok şehir içi kullanım amaçlı bir otomobil olarak satılacak. Zira sahip olduğu DC Fast Charging isimli hızlı şarj özelliği sayede 33 dakikada 90% şarj olabilme gibi bir özelliğie sahip.
Diğer iki seçenek olan İonic Plug-in Hybrid ve İonic Hybrid’in her ikisi de; 4 silindirli 104 beygir gücündeki motoru ve ve 6 ileri otomatik şanzımanı kullanacaklar.

İonic, otomobil üreticilerine geleneksel yakıt sistemlerinin dışına çıkmanın aslında o kadar da zor ve/veya korkulacak bir şey olmadığı göstermesi açısından önemli bir otomobil olacak.

2018 Volvo XC40

Volvo’nun BMW X1 ve Mercedes-Benz GLA ile rekabet etmesini umduğu Volvo XC40, önden çekişli ve 3 silindirli turbo motor ve 4x4 4 silindirli motor seçenekleriyle piyasaya önümüzdeki yıl çıkacak. Büyük araçların çoğunda bulunmayan sürüş destek ve güvenlik önlemleriyle öne çıkmayı planlayan XC40’ı s40 sedan modeli takip edecek.

Özellikle 2010 yılında Geely firmasına satıldıktan sonra zor günler yaşayan Volvo, terim yerindeyse hayatta kalmaya çalışıyor. Bakalım XC40, markaya ihtiyacı olan başarıyı getirebilecek mi…

2018 Hyundai Genesis G70 Sports Sedan

Hyundai Genesis bildiğini gibi Hyundai’den ayrı bir marka. Tıpkı Infiniti-Nissan ya da Lexus-Toyota gibi.

2017’nin sonlarına doğru çıkması beklenen G70’in, BMW 3 serisinin doğal rakibi olması bekleniyor. Arkadan itişli veya 4x4 seçenekleriyle birlikte 4 ve 6 silindirli motor seçeneklerine sahip olacak olan modelin ayrıca bir de hibrit versiyonu satışa sunulacak. Fotoğraftaki konsept modeli olan Genesis Coupe ise G70’den sonra otomobil severlerle buluşacak.

Koreli otomobil üreticisi, zaten en iyi kalite, tasarım ve güvenilirlik gibi standartları yakalamış durumda. Geriye sadece bir Alman markası kadar iyi spor otomobil üretmek kalıyor.

2017 Ifiniti QX30 

QX30 ile kadrondaki crossover boşluğunu doldurmaya hazırlanan Infiniti, ayrıca aynı yıl içerisinde Q30 hatcback modelini de piyasaya sürecek. Premium sınıfa hitap edecek olan araç, oldukça geniş bir iç hacme ve lüks sınıf konfora sahip.

Renaul, Nissan ve Mercedes-Benz ile ortaklaşa yürütülen bir geliştirme projesinin ürünü olan QX30’un üretimi ise İngiltere’de yapılacak. Bu markaların lüks sınıf araçlarıyla aynı motor sistemini kullanacak olan aracın fiyatının bir hayli yüksek olması bekleniyor.

Infiniti QX30’un da içerisinde bulunacağı yarı-kompakt crossover pazarı, yıllık 75.000 dolar civarı gibi küçük bir Pazar hacmine sahip. Ancak QX30’un da katılımıyla hatırı sayılır bir büyüme yaşanacağı kesin gibi.

Kaynak : http://www.extremetech.com/extreme/237083-top-tech-cars-for-2017
2
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
2
2
1
1
1