2018'in En İddialı Şirketlerinden Huawei'nin Bu Başarısının Sırrı Ortaya Çıktı

104
12
8
5
4
Her geçen gün marka değerini ve müşteri memnuniyeti arttıran Huawei, hala kendini geliştirmek adına milyarlarca dolar harcama yapıyor.

Son yıllarda marka değerini her geçen gün biraz daha arttıran ve artık piyasanın dev isimlerinden biri olduğu kesinlik kazanan Huawei, başarıya doymuyor. Son iki yıldır Forbes’in “En Değerli Markalar” listesine girmeyi başaran Çin menşeli şirket, 2018 yılı itibari ile 9 basamak yükselerek 79. sırada kendine yer buldu.

2017 yılında yaptığı P, Nova ve Mate ataklarıyla global pazarda hızla değer kazanan Huawei, piyasaya sunduğu P10 ve Mate10 serileri ile de üst segment cihazlara kafa tutabileceğini net olarak belli etti. Şirket özellikle üstün kamerasıyla ünlü P20’yi piyasaya çıkardığında ise 2018 yılına damgasını vurmayı başardı. Şu sıralar P20 Pro, üst segment cihazlar arasındaki iddiasını hala koruyor.

Huawei’den gelen yıllık rapora göre şirket bu denli bir başarıya kavuşmak için 2017 yılı itibariyle 14 Milyar dolarlık bir bütçeyi gözden çıkarmış; bahsi geçen bütçeyi yalnızca Ar-Ge yatırımına ayırmıştı. Daha net bir şekilde ifade etmek gerekirse şirket, o yıl kazandığı gelirin %15’ini yalnızca kendilerini daha iyi yapabilmek adına Araştırma Geliştirme departmanına harcadı. Bu konudaki profesyonelliği ve kararlılığıyla göz dolduran Huawei, bugün pazarda bulunduğu yeri sonuna kadar hak ediyor.

Yoluna durmadan tüm hızıyla devam eden şirket, sadece bu yıl itibariyle bile 74.307 adet patent almayı başardı. %90 buluş patenti oranıyla alınan bu patentlerin ne zaman ortaya çıkacağı son derece büyük bir merak konusu. Ancak Huawei’nin kullanıcılarına sunabileceği binlerce sürprizin olduğunu bilmek önümüzdeki dönem için heyecanlanmamıza yetiyor.

104
12
8
5
4
Emoji İle Tepki Ver
104
12
8
5
4