2018'in İlk Yarısında En Çok Kazanan ve Kaybeden Filmler

39
8
8
4
3
2018 yılının gişe hasılatlarında rekor kıran filmler ve hayal kırıklığına neden olan filmleri sizler için derledik. Özellikle Disney ve Fox başarıyı yakalayan yapım şirketleri arasında.

Geçtiğimiz yaz The Mummy ve Transformers: The Last Knight filmleri ile izleyiciler yaşadıkları hayal kırıklıklarından sonra bu yıl başarılı projeler görmek istiyorlardı. Black Panther, A Quiet Place, Avengers: Infinity War, Deadpool 2 ve Incredibles 2 geçtiğimiz yılla karşılaştırdığımızda gişe hasılatlarını %8'den %15'e yükseltti. Hollywood'un bu yıl izleyicilerin gerçekten görmek istediği daha fazla devam filmi sunduğu ve süper kahraman filmlerinin gişe hasılatını cddi şekilde etkilediği düşünülüyor. Biz de 2018'in gişede kazanan ve kaybeden filmlerini sizler için hazırladık:

Kazanan: Black Panther

Bu yılın başlarında 202 milyon dolarlık bir açılış gerçekleştirdiğinde gişe rekorlarını kıramadı ama izleyicilerinin farklı hikayeler istediklerine bu filmle cevap verdiğini kanıtladı. Film, o zamandan bu yana Kuzey Amerika'da yılın en yüksek gişe hasılatı yapan filmi haline geldi. Bugüne kadar 699,8 milyon dolar ile yurt içinde, dünya çapında ise 1.3 milyar doların üzerinde hasılat yaptı.

Kaybeden: Solo: A Star Wars Story

Başka bir film için 370 milyon dolarlık hasılat yapmak iyi bir iş olabilir. Ama bir "Yıldız Savaşları" filmi için bu başarı değil. Bağımsız genç Han Solo filmi, halkın nihayet “Yıldız Savaşları” yorgunluğunu canlandıracağını söyleyen eleştirmenleri ve taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Lucasfilm, artık yaralarını sarmak ve destanını anlatmak için nasıl ilerlemek istediğini yeniden düşünmek zorunda.

Kazanan: A Quiet Place

Yılın en büyük başarı hikayelerinden biri olan ‘A Quiet Place’ John Krasinski'nin 17 milyon dolarlık gerilim filmi. Bugüne kadar 329,8 milyon dolarlık hasılatı ile korku / gerilim türünün hala endüstride en yaratıcı ve değerli konulardan biri olduğunu kanıtlıyor.

Kaybeden: A Wrinkle in Time

Disney’in büyük umutlarla vizyona giren filmi, haftayı 33 milyon dolarla açtı ve toplamda yurt içinde 100 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşabildi.

Kazanan: I Can Only Imagine

Sadece 7 milyon dolara mal olan bu film, açılış haftasını 17.1 milyon dolar ile geride bıraktı ve yurt içinde 83.4 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaştı.

Kaybeden: The Hurricane Heist

"Hızlı ve Öfkeli" filminin yönetmeninden çıkmış bu film açılış haftasında 3 milyon dolar kazandı ve bugüne kadar sadece 6,1 milyon dolarlık hasılata ulaşabildi.

Kazanan: Yaz Filmleri 

Sezon, bu yıl başlarında Avengers: Infinity War'un piyasaya sürülmesiyle başladı ve o zamandan beri büyük bir başarı elde etti. En son Avengers filmi, dünya çapında 2 milyar doların üzerinde ve yurt içinde 672,6 milyon dolar hasılat yaptı. "Incredibles 2", bir animasyon filmi için 182.6 milyon dolarla şimdiye kadarki en büyük açılış hasılatına ulaştı. Filmin hasılatının yarın dünya çapında 650 milyon doların üzerinde olacağı söyleniyor.

Kaybeden: Life of the Party

Stüdyo yapımı komediler hakkında iyi şeyler söyleyemiyoruz. Geçmişte Will Ferrell ya da The Hangover gibi sağlam komediler yapılıyordu. En azından şimdi çekilen komedi filmleri öyle olsa 100 milyon dolar kazanacaklardı. Ama o günler bitmiş gibi görünüyor. Melissa McCarthy'nin “Life of the Party” filmi sadece 52.3 milyon dolar gişe hasılatına ulaşabildi.

Kazanan: Disney ve Fox 

Disney ve Fox, yılın en büyük üç gişe hasılatını yaparak, sinema sektörüne damgasını vurdu. Disney’in dünya çapında gişe hasılatlarının %50’sine sahip olmasını sağlayan filmlerden biri de Infinity War.

Kaybeden: Paramount

En büyük altı stüdyodan biri olan Paramount bu yıl pazarın sadece %5,5’lik bölümünde yer alıyor. A Quiet Place, filmi dışında "Book Club" ve "Annihilation" filmlerinde başarı elde etti ama bu filmlerin haklarını da Netflix’e sattığı için maalesef Paramount’un başarısı için bir önem arz etmiyorlar.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/5-winners-and-losers-of-the-first-half-of-2018-movie-box-office-2018-7?utm_source=feedly&amp%3Butm_medium=referral
39
8
8
4
3
Emoji İle Tepki Ver
39
8
8
4
3