2018 Model Galaxy Grand Prime Plus, İris Tarayıcı ile Gelebilir

13
8
1
0
0
Bir XDA Developers üyesinin Samsung ürün donanım yazılımında keşfettiği kodlara göre Galaxy Grand Prime Plus, şirketin özgün biyometrik güvenlik kilidi iris tarayıcıya sahip olacak.

Pek çok sızıntı ve söylentiye göre Samsung, Galaxy S10 modeli ile birlikte kullanıcılara 3D yüz tanıma teknolojisi sunacak. Bu da şirketin Galaxy Note 7 ile birlikte ilk kez ‘kalıcı olarak’ hizmete sunmuş olduğu iris tarayıcısına amiral gemileri için veda edeceği anlamında geliyor. Evet, sadece amiral gemileri için.

XDA-Developers üyesi deadman96385, 2018 versiyon Galaxy Grand Prime Plus’ın şirketin şu ana kadar yalnızca amiral gemilerine sunmuş olduğu iris tarayıcıya sahip olacağını ortaya çıkardı. XDA-Developers üyesine göre Galaxy Grand Prime Plus, ‘Grandppirislte’ model numarasına sahip olacak.

Fakat deadman96385’in Galaxy Grand Prime Plus’ta iris tarayıcı bulunacağına dair tek kanıtı model numarasında bulunan ‘iris’ kelimesi değil. Cihazın donanım yazılımı dosyalarının içinde ktd2692_iris adlı bir sürücü bulunuyordu. Bu sürücü, ön tarafta bulunan standart LED’i iris tarayıcıyı aktif etmek için kullanacak.

Güney Kore merkezli bir şirket olan Kore Herald da yıl içinde yayınladığı bir raporda Samsung’un 2019 yılında piyasaya süreceği orta seviye akıllı telefonlarda iris tarayıcıya yer vereceğini açıklamıştı. XDA-Developers üyesi deadman96385’in bulmuş olduğu kodlar, Kore Herald’ın raporunu direkt olarak doğruluyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/2018_samsung_galaxy_grand_prime_plus_may_come_with_an_iris_scanner-news-32246.php
13
8
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
8
1
0
0