2018 Yılında En Çok Yankı Uyandıran Elon Musk Haberleri

29
14
5
3
2
Günümüzün en ünlü girişimcilerinden biri olan Elon Musk, her hafta farklı bir olayla gündeme oturmayı başarıyor. SpaceX ve Tesla ilgili haberlerin yanı sıra diğer işleriyle ve özel hayatıyla beraber her adımı haber niteliği taşıyor.

Yılın ortalarına gelmişken Elon Musk için hayli hızlı geçen bu yıla doğru bir bakış atalım ve neler yaşandığını hatırlayalım:

Musk'ın yılın başlarında gündeme geldiği konu SpaceX ile, yüksek hızlı trenlerle veya Tesla ile ilgili değildi. Tüm bu işlerin arasında bile başka projelere zaman bulabilen Musk, alev silahı satışı yapacağını duyurmuştu. 500 doların üzerinde fiyatları olan bu alev silahları, müthiş bir satış rakamına ulaştı.

Alev silahlarıyla yılı olabilecek en iyi şekilde açan Musk, daha sonra SpaceX ile Falcon Heavy roketinin ilk başarılı kalkışını gerçekleştirerek bir kez daha gündeme oturdu. Üstelik yollanan rokette, Tesla arabası da bulunuyordu. Böylece Musk, uzaya araba göndermeyi başarmış oldu ve hem SpaceX'in, hem de Tesla'nın adını bir kez daha tüm dünyaya duyurdu. Kalkıştan birkaç gün sonra pek çok veri elde etmemizi sağlayan otomobil, uzayın derinliklerinde kayboldu.

İşlerinin yanı sıra Musk, özel hayatıyla da gündemi salladı. Grimes ile ilişkisi olduğu ortaya çıkınca, ikiliyle ilgili magazinsel haberler ardı ardına geldi.

Yılın devamında Musk, bu sefer de medyayla atışmaya başladı. Tesla şirketiyle ilgili medyada çıkan işçilere karşı yapılan haksızlıklarla alakalı haberlerin neticesinde Musk, kendi sitesini kuracağını söyledi. Musk'a göre bu site, internette dolaşan makalelerin doğruluk oranını gösterecek ve ek olarak doğru ve yanlışlarını tek tek işaret edecek. Ayrıca site, ürettikleri haberlere göre her gazetecinin, editörün ve haber kuruluşunun güvenilirlik puanlarını oluşturacak.

Musk daha sonraları Nobel Barış Ödülü sahibi olan Malala Yousafzai ile twitter üzerinden tanıştı. Tanışmaya vesili olan şeyse komik sahte haberler üreten bir internet sitesiydi. Onion adlı site, Musk'ın uzaya gönderdiği Tesla'nın kaybolmadığını, bunun yerine Dünya'ya düştüğünü ve Malala'nın ölümüne sebep olduğu haberini uydurmuştu. Malala bu habere "Diğer tarafta görüşürüz" yazarak Elon Musk'ı etiketleyince, Musk da bu tweete "Merhaba!" şeklinde cevap verdi.

Özetle Musk'ın yılı hayli hareketli geçmeye devam ediyor. Son olarak Tayland'da bir mağarada mahsur kalan genç bir futbol takımı için mühendislerine kurtarma projesi üretmeleri konusunda talimat veren Musk, daha çok konuşulacak gibi duruyor.

Kaynak : https://mashable.com/2018/07/08/elon-musk-moments-of-2018-so-far
29
14
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
29
14
5
3
2