2018 Yılının Hibrit Olmamasına Rağmen En Az Yakıt Yakan 5 Otomobili

22
11
8
7
3
En az yakan ve çevreye en duyarlı otomobiller arasında şüphesiz ki başı elektrikli ve hibrit araçlar çekiyor fakat bu otomobillerin fiyatları malum. Bu nedenle iyi bir araç isteyenlerin adresi yakıt cimrisi yeni taşıtlar olabilir.

Yeni bir araba alırken göz önünde bulundurulması gereken birçok husus bulunuyor. İdeal bir dünyada elbette bir Bugatti veya Ferrari kullanmamız gerekirdi fakat gerçek dünyaya dönecek olursak biraz daha gerçekçi olmamız gerekir. Yeni bir otomobil alırken büyük bir çoğunluğumuz öncelikle yakıt değerlerine bakıyor  ve tasarruflu bir otomobile sahip olmak istiyoruz. Bu konuda en karlı otomobiller elbette hibrit araçlar fakat bu araçların satış rakamları da hiç küçümsenecek düzeyde görünmüyorlar.  Bu makalemizde sizlere 2018 yılının hibrit olmayan fakat en çok yakıt tasarrufu sağlayan 5 otomobilini anlatacağız.

Toyota Yaris iA

Resmini gördüğünüz zaman bu araç sizlere oldukça tanıdık geldi değil mi? Evet, Mazda 2’nin hatchback modeline oldukça benzerlik gösteren Toyota Yaris iA, tutumlu olmasının yanı sıra otomatik acil durum freni ve 7inç büyüklüğündeki dokunmatik bilgi ekranıyla da oldukça kullanışlı bir araç.

Eğer sizler bu aracın diğer hafif ve sıkıcı Toyota modellerinde birisi olduğunu düşünüyorsanız, büyük bir yanılgı içerisindesiniz demektir. Çünkü Toyota Yaris iA, 2014-2015 Yılı Japonya’nın En İyi Otomobil Ödülü’nü kazanan ve Mercedes Benz C-Class Sedan gibi otomobilleri geride bırakan Mazda 2’nin ve Mazda Demoi otomobillerinin üzerine inşa edilmiş bir araç.

2018 Hyundai Elentra Eco

Ülkemizde de oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan Hyundai Elentra, Eco modeli ile birlikte küçük bir aile için geniş taşıma kapasitesi ve iç mekan hacmi sunuyor. Harika yakıt emisyonlarına sahip ola aracın ısıtmalı ön koltukları, çift bölge kontrollü kliması, kör nokta tespit özelliği ve şerit değiştirme desteği gibi çeşitli ileri sürüş teknolojileri mevcut. Apple CarPlay ve Android Auto gibi özellikleri destekleyen otomobilin 7 inç dokunmatik ekranı bulunuyor.

1.4 litrelik turbo şarjlı ve silindirli motoru olan otomobilin gücü ise 128 beygir. Otomobilde 7 vitesli çift kavranmalı şanzıman sayesinde oldukça rahat vites değiştirilebilirken, sportif sürüş hissi ile beraber 2018 Hyundai Elentra Eco, 10 yıl boyunca hatasız sürüş keyfi vaat ediyor.

2018 Honda Fit

Ödüllü otomobil Honda Fit, günümüzde satın alınabilecek en iyi hibrit olmayan yakıt cimrisi otomobiller arasında geliyor. Daha kaliteli sürüş keyfi veren ucuz hatcback otomobil, çok açılı park kamerası, bir dağ bisikletinin bile sığabileceği bagaj hacmi, Bluetooth bağlantısı ile beraber 6 ileri şanzımanı beraberinde getiriyor. Bu güçlü araç, 1.5 litrelik dört silindirli motorla birlikte ekonomik sınıfın lideri konumunda

2018 Toyota Camry

Sahip olduğu özelliler ile beraber orta ölçekli en iyi sedan otomobillerden birisi olan Toyota Camry, 8 ileri otomatik şanzımanı ile beraber oldukça tutumlu 2.5 litrelik dört silindirli motoru beraberinde getiriyor. 18 inç alaşımlı jantlar ve spor tasarımı ile siyah ön ızgarayı pekiştiren araç, şehir içi ve şehir dışı kullanımlarda oldukça yüksek seviyede tasarruf düzeyine sahip. Büyük gövdeye sahip araç isteyen ancak yakıt konusunda endişesi olanlar için bu otomobil oldukça ideal bir alternatif.

2018 Mitsubishi Mirage

Bazı araştırmacılar tarafından Mitsubishi Mirage ile ilgili çeşitli negatif yorumlar geliyor olabilir ancak bu kişilerin oldukça büyük bir yanılgı içerisinde oldukları rahatlıkla söyleyebiliriz. Elbette 78 beygirlik gücü ve 30 litrelik silindir hacmi ilk bakışta biraz yetersiz görünüyor fakat kaçırdığınız bir nokta var. Bu otomobil bir VW Golf GTI veya Subaru Impreza gibi hızlanmıyor olabilir ancak hem VW hem de Subaru şehir içi sürüşlerde onun kadar verimli olamazlar.

Hem hatchback hem de sedan versiyonlarına sahip olan Mitsubishi Mirage’nin geri görüş kamerası, otomatik kliması ve Bluetooth bağlantısı gibi çeşitli özelikleri de var. Yıllık 15.000 km. için ortalama 1000 dolar değerinde yakıt harcayan araç bu anlamda ortalama yeni bir otomobilden 2.000 dolar daha az yakıyor.

Bu araçların her biri yakıt konusunda çok verimli olsa da ülkemizde sıfır otomobilin getirdiği yüksek ücretlerden dolayı ulaşması zor araçlar oldular. Yine de araç alırken bu araçları aklınızda bulundurmanız sizler için iyi olacaktır.

Kaynak : https://www.slashgear.com/the-5-most-fuel-efficient-non-hybrid-cars-in-2018-22538392/
22
11
8
7
3
Emoji İle Tepki Ver
22
11
8
7
3