2019 Model Mercedes-Benz A-Class Sedan'ın Yeni Görselleri Yayınlandı

22
2
2
1
1
Çin’de A-Class Sedan'ı piyasaya sürdükten yaklaşık üç ay sonra Mercedes, global olarak satılacak olan normal model için teaser kampanyasını başlatıyor. İlk bölüm, sadece 0.22'lik bir sürtünme katsayısına sahip olan sedanın aerodinamik verimliliğine odaklanıyor.

2019 Mercedes-Benz A-Class Sedan satışa çıktığı zaman giriş seviyesi bir model için en aerodinamik otomobil olacak. Mercedes-Benz aerodinamiklerine odaklandığı yeni A-Class Sedan için yeni görseller yayınladı. A-Serisi, sadece 0.22'lik bir sürtünme katsayısına sahip ve bu da onu bir bayilikte bulabileceğiniz en kaygan araba haline getirir. Yeni sedan mevcut CLA-Class ile aynı sürtünme katsayısına sahip.

Otomobiller için hava sürtünme katsayısı oldukça önemlidir çünkü katsayının düşük olması yakıt tüketimini ve araçların dengesini olumlu yönde etkiler. Tesla, piyasadaki aerodinamik açıdan en verimli otomobiller yapmaya özen gösteriyor ancak Model S, 0.24 katsayısıyla biraz daha fazla sürtünme sağlarken Model 3, 0.23'teki sürtünme katsayısı ile Mercedes’in bir adım arkasında kalıyor.

Autoblog'un belirttiği gibi, Volkswagen XL1 gibi daha düşük sürtünme katsayısına sahip otomobiller var ama bu tarz araçları satın alamıyoruz. Vikipedi'ye göre, sürtünme katsayıları 0.1'in altında olan araçlar var, ancak hepsi Shell Eco-Marathon’u gibi yakıt ekonomisi yarışmalar için üretilen tek seferlik araçlar oluyor. Gelecek günlerde A sınıfı Sedan hakkında daha fazla şey öğreneceğiz ama bu sedanın birçok parçasının hatchback kardeşinden ödünç alınması bekleniyor. 

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/2019-mercedes-a-class-sedan-drag-teaser/
22
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
2
2
1
1