2019 Yılının En Hızlı Büyüyen Akıllı Telefon Markası Açıklandı

170
30
26
11
10
Akıllı telefon sektöründe yaşanan rekabetin iyiden iyiye yükselmiş olduğu bu günlerde araştırma şirketleri, teknoloji üreticilerini mercek altına almaya başladılar. Bu bağlamda Counterpoint isimli bir şirket, 2019'un en hızlı büyüyen akıllı telefon üreticisini açıkladı.

Akıllı telefon sektöründeki rekabet her geçen gün biraz daha sert bir hal alıyor. Şirketler, üzerinde çalıştıkları yeni akıllı telefon modellerine dikkat çekici özellikler ekleyerek tüketicilerin akıllarını çelmeye çalışıyorlar. Ancak bu noktada fiyatların mümkün olduğunca düşük tutulması gerekiyor ve bu konuda da en iyi alternatif Çin'miş gibi görünüyor.

Aslına bakacak olursak Çinli teknoloji üreticileri bir süredir akıllı telefon sektörünü kasıp kavuruyorlar. Başta Huawei olmak üzere pek çok akıllı telefon üreticisi, dünyanın bu sektördeki en büyüğü olan Samsung'un yerine göz dikmiş durumdalar. Peki bu sıkı rekabetin içerisinde dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon şirketi hangisi dersiniz? İşte bu sorunun cevabı, "Counterpoint" isimli bir araştırma şirketi aracılığıyla ortaya çıkartıldı.

Akıllı telefonlar

Counterpoint tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon şirketi Realme. Şirket, Çin'in en büyük elektronik şirketlerinden bir tanesi olan BBK Electronics'in bir parçası. Aslına bakacak olursak şirket bir süredir Çin'de hizmet vermeye devam ediyordu ancak üretilen akıllı telefonların Çin pazarının dışına çıkması, Realme'nin popülaritesini bir anda arttırmış durumda. Şirketin yaşadığı popülarite artışının altında yatan gerçek sebep de Realme'nin yurt dışına çıkmış olması.

Realme şu sıralar Çin'in yanı sıra Rusya, Hindistan ve Avrupa ülkeleri gibi pek çok ülkede satış yapıyor. Bu da şirketin popülaritesindeki yükseliş trendini bir hayli sert bir orana sahip. Ancak bu yükseliş sertliğinin ne zamana kadar böyle süreceğine dair bir şey söylemek çok da mümkün değil çünkü şirketin başarısı kolay kolay unutulacağa benzemiyor.

Realme

Şirket, sadece 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 10 milyondan fazla satış yapmış durumda. Bu rakamlar, şirketin dünyanın en büyük akıllı telefon şirketleri listesindeki yerini de derinlemesine etkiliyor. Elbette bu durumda, şirketin piyasaya sürmüş olduğu telefon modellerinin donanımsal özelliklerinin tüketiciler tarafından cazibe nedeni olarak görülmesi yatıyor.

Realme'nin sektörün büyüklerini ne zaman köşeye sıkıştıracağı bilinmiyor. Ancak ilerleyen ay ve yıllarda Realme'nin adını çok daha fazla duyacağımız su götürmez bir gerçek. Bakalım Realme, akıllı telefon sektörüne vurduğu damgayı ne kadar daha sürdürebilecek?

Kaynak : androidpolice.com/2019/10/28/realme-is-the-worlds-fastest-growing-smartphone-brand-7th-overall-in-q3-2019-shipments/
170
30
26
11
10
Emoji İle Tepki Ver
170
30
26
11
10