2020 Model Audi Q5, Büyüleyici Bir İç Tasarımla Geliyor

17
11
5
2
1
Alman otomobil devi Audi'nin yenilediği SUV modeli Q5'in iç tasarımı ilk kez görüntülendi. Ortaya çıkan görüntülere göre Audi, Q5'in içerisine devasa bir multimedya ekranı ve yepyeni tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken bir vites topuzu eklemiş durumda.

2019 yılının sonuna yaklaşmamızla birlikte otomobil sektöründeki hareketlilik artmış durumda. Otomobil üreticilerinin 2020 model araçlarıyla ilgili çalışmalar devam ederken Alman otomobil devi Audi'nin yenilenen SUV modeli Q5, ilk kez görüntülendi.

Audi, son birkaç yıldır yeni modellerden ziyade mevcut modellerini güncelleyerek piyasaya sürüyor. Bu da otomobil devinin klasikleşmiş modellerine olan ilgiyi biraz daha artırıyor. İkinci nesil Q5 modellerini 2016 yılında yenileyen Audi, şimdiyse üçüncü nesil Q5'in çalışmalarını tamamlamış gibi görünüyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Audi Q5'in genel yapısı ve iç tasarımına yakından bakalım.

Daha 'sert' bir Audi Q5:

Audi

Ortaya çıkan görüntülere göre şirket, aracın tamamını kamufle etmek yerine sadece değişiklik yapılacak bölümleri kapatmış durumda. Bu da yeni Audi Q5'in mevcut modele göre biraz daha sert bakışlara sahip olacağını gösteriyor. Bunun nedeniyle kamufle edilen bölümlerin daha çok, aracın ön ve arka bölümlerinde yoğunlaşmış olması.

Yukarıdaki görselde de görülebileceği üzere Audi Q5'in kaput, yan kapılar ve üst bölümüne kamuflaj uygulanmamış durumda ancak aslına bakılacak olursa otomobil devi, sırrın büyük bir bölümü aracın iç tasarımına ayırmış.

İşte Q5'in yenilenen iç tasarımı:

Audi

Yukarıdaki fotoğrafta görülebileceği üzere Audi, yeni Q5'e fazlasıyla büyük, dokunmatik bir multimedya ekranı eklemiş durumda. Ayrıca vites topuzu da yepyeni bir tasarıma sahip ve daha çok bir kumandaya benziyor. 

Yenilenen Q5'in motor özellikleriyse henüz bilinmiyor ancak mevcut Q5 modeliyle aynı ya da benzer özelliklerde olabilir. Bu da yenilenen Q5'te 7 ileri vitesli bir şanzımanla çalışan 2.0 litrelik bir motorun kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu motor, 252 beygir gücünde ve 370 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca Audi, mevcut S5 modellerinde bulunan 2.0 litrelik hibrit motoru da kullanabilir. Audi'nin bu motoru tercih etmesi hâlindeyse Q5, 367 beygir gücünde olacak ve 500 Nm tork üretebilecek.

Alman teknoloji devi, yenilenen Q5'in lansman tarihiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı ancak ilerleyen dönemlerde Audi, yeni SUV modelini tanıtacak ve bizler de bu aracın tüm özelliklerini ve fiyatını öğrenmiş olacağız.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/take-a-first-look-inside-the-2020-audi-q5s-improved-interior
17
11
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
11
5
2
1