2020'de Çıkacak Yeni Windows 10 Sürümünün Önizleme Sürümü Yayınlandı

40
6
3
1
1
Microsoft, Windows 10’un yeni önizleme sürümünü yayınladı. Bu sürüm 2020’nin ilk yarısında gelecek Windows 10 güncellemesinin test edilmesi için yayınlandı ve Cortana’ya bazı özellikler getirdi.

Microsoft, 2020’nin ilk yarısında yayınlayacağı büyük Windows 10 güncellemesinin test edilmesi için yeni bir önizleme sürümü yayınladı. Build 18975 (20H1) adındaki güncelleme, Cortana ile konuşurken pencereyi masaüstündeki herhangi bir yere taşımaya izin veriyor.

Cortana hakkındaki başka bir değişiklik ise, sistemin artık daha sohbet bazlı konuşmaya başlamış olması. Cortana artık samimi cevaplar verip şaka yapabiliyor. Microsoft, bu yüzden bile Cortana’yı masaüstünde daha uzun süre tutmak isteyeceğimizi söylüyor. Cortana’yı normal zamanlarınızda kullanan biriyseniz, yeni güncelleme getirildikten sonra size bir fıkra anlatmasını isteyebilirsiniz.

Cortana

Pencereyi etrafta gezdirebilmek aslında güzel bir özellik zira Cortana ile konuşurken başlat menüsüne bağlı olarak kalmak zor oluyordu. Artık tek yapmanız gereken Cortana’ya seslendikten sonra başlık çubuğunu sürüklemek. Bu hareketi yaptıktan sonra Cortana istediğiniz yere gelecektir. Bununla birlikte Cortana’yı yeniden boyutlandırabilmek de mümkün.

Cortana’ya getirilen iyileştirmelerin yanı sıra Microsoft, Linux için Windows Subsystem’da da bazı iyileştirmeler gerçekleştirdi. Şirketin belirttiğine göre birçok localhost güvenilirlik sorunu ortadan kaldırıldı. Elbette henüz sistemin beta sürümünde olduğu göz önüne alındığında bazı pürüzler çıkabilir ancak Microsoft sorunları çözdüğünü belirtiyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/windows-10-preview-gives-you-the-chance-to-relocate-cortana
40
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
40
6
3
1
1