Hatalı Emniyet Kemerleri Nedeniyle Bazı 2020 Toyota Supra’lar Geri Çağrılıyor

14
6
2
2
1
Alman otomotiv devi BMW, üretiminde Toyota ile beraber çalıştığı 2020 Toyota Supra modellerinin bazılarını hatalı emniyet kemerleri sebebiyle geri çağırıyor. Şirket, sorundan etkilenen müşterilerine yeni bir 2020 Toyota Supra verecek.

Washington merkezli Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından bugün yayınlanan belgelere göre toplam yedi 2020 Toyota Supra modeli, emniyet kemeri sistemlerinde keşfedilen kritik bir güvenlik sorunu sebebiyle geri çağırılıyor.

Bununla birlikte geri çağırma haberi, Toyota’dan değil BMW’den geliyor. Bilenler olacaktır; İki dev üretici, yeni nesil Toyota Supra modeli üzerinde uzun yıllar sürecek bir anlaşmaya imza atmıştı. İlk kez geçtiğimiz ocak ayında düzenlenen Detroit Auto Show'da gün yüzüne çıkan 2020 Toyota Supra, BMW tarafından üretilmiş bir motoru kullanıyor. 6 silindirlik bu motorun Japon mühendislerin elinden geçtikten sonra efsanevi araca yerleştirildiğini de söylemeden geçmeyelim.

toyota

NHTSA tarafından yayınlanan belgelerde, kusurlu emniyet kemeri sisteminden fabrika çıkışlı toplam yedi 2020 Toyota Supra’nın etkilendiği belirtiliyor. Söz konusu hatanın, olası bir çarpışma durumunda emniyet kemerinin düzgün şekilde çalışmasını engelleyebileceği ve sürücüyü sıkıştırabileceği ifade ediliyor.

Yukarıda da söylediğimiz gibi, geri çağırma bildirisini BMW yayınlandı; ancak denetimleri Toyota üstlenecek. Japon üretici, geri çağırma küçük çaplı olduğu için araç sahiplerine telefon yoluyla ulaşacak. Araçlarının kontrol edilmesi için bir Toyota bayisine gitmeleri gerekecek olan Supra sahipleri, sonuçlara bağlı olarak ücretsiz yeni bir spor otomobil alabilecekler.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/toyota-supra-recall-bmw-seatbelt/
14
6
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
14
6
2
2
1