Yerli Elektronik Kelepçe Kullanıma Hazır: 2021 Yılından İtibaren Kullanılacak

46
9
4
3
1
Yerli elektronik kelepçe prototiplerini inceleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk örneklerin eylül ayında Adalet Bakanlığı'na teslim edileceğini, 2021 itibarıyla ise tamamen yerli ürünlerin kullanılmaya başlanacağını ifade etti.

Bilişim Vadisi'nde faaliyetlerini sürdüren Ortem firmasını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli elektronik kelepçeler hakkında Ortem Genel Müdürü Ömer Şahin Karaman'dan bilgiler alırken, proje ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sanayi İşbirliği Projeleri (SİP) kapsamında Adalet Bakanlığı’nın Elektronik İzleme Sistemi Hizmet Alımı ihalesi ile başlayan proje ile yerli elektronik izleme yazılımı ile elektronik kelepçe, ev hapsi ünitesi, mağdur izleme ünitesi, anlık takip sistemi, alkol izleme ünitesi geliştiriliyor ve üretiliyor.

Yerli elektronik kelepçelerin ilk örnekleri eylül ayında teslim edilecek

mustafa varank

Denetimli serbestlik uygulamalarında Türkiye’nin aktif olarak elektronik kelepçe kullandığını, ancak bu kelepçelerin şu ana kadar ithal edildiğini ifade eden Bakan Varank, proje ile birlikte Adalet Bakanlığı’na düşük maliyetli yerli elektronik kelepçeler sağlanacağını belirtti ve şu şekilde konuştu:

“Ziyaretimiz sırasında ürünün ilk prototiplerini görme imkanımız oldu. Eylül ayında ilk ürünler teslim edilmeye başlanacak. Ekimden itibaren de yabancı üründen yerli ürüne doğru bir geçiş olacak.”

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ithal elektronik kelepçeler kullanımdan tamamen kaldırılacak ve yerini yerli elektronik kelepçelere bırakacak.

Yerli elektronik kelepçeler kadına şiddet cezalarında da kullanılacak

yerli elektronik kelepçe

Diğer bakanlıklarla yapacakları iş birliği neticesinde Türkiye’nin yerlileşme hamlesini hızlandırmayı hedeflediklerini belirten Bakan Varank, “Elektronik kelepçe ihalesi bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Sanayi İşbirliği Projesi mevzuatı, çok uzun süredir yürürlükte olmasına rağmen bu konuda başarılı bir ihale şimdiye kadar yapılmamıştı.” ifadelerini kullandı.

Yerli elektronik kelepçelerin denetimli serbestlik uygulamasının yanı sıra kadına şiddet ve dokunulmazlık cezalarında da kullanılacağını ifade eden Bakan Varank, “Panik butonu olarak kullanılıyor. Adalet Bakanlığımızın yeni tip infaz uygulamalarının yanında özellikle kadına yönelik şiddette teknolojik ürünlerle kadınlarımızın koruma altına alınması da önemli bir konu diye düşünüyoruz” dedi.

Kaynak : https://www.iha.com.tr/haber-milli-elektronik-kelepce-eylulde-teslim-859419/
46
9
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
46
9
4
3
1