2021 Model Volkswagen Tarek Hakkında Bilinen Her şey

18
9
3
1
1
Alman otomobil üreticisi Volkswagen, uygun fiyatlı yeni crossover modeli Tarek’i 2020 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor. Peki, Volkswagen Tarek sürücülere neler sunacak? Bu yazımızda, Alman markanın merakla beklenen yeni SUV modeli hakkında bildiğimiz her şeyi sizler için kaleme aldık.

Volkswagen’in kompakt SUV sınıfında yer alan modeli Tiguan'den daha küçük olan Tarek, önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan Chevy Trailblazer ve Hyundai Venue gibi crossoverlarla mücadele edecek. Dört silindirli motor ve dört tekerden çekiş sistemine sahip olan 2021 model Volkswagen Tarek, yeni nesil sürücü yardımı teknolojileri ve oldukça işlevsel bir bilgi-eğlence sistemi ile gelecek. 

Volkswagen kompakt SUV

Alman markanın yeni kompakt SUV modeli hakkında hala bilinmesi gereken çok şey var. Biz yine de Volkswagen Tarek hakkında şu ana kadar neler öğrendiğimizi sizlerle paylaşmak istedik. Dilerseniz, lafı daha fazla uzatmadan içeriğimize tam anlamıyla giriş yapalım.

Fiyatlandırma:

2021 Volkswagen Tarek’in başlangıç fiyatının 22.000 dolar civarında olması bekleniyor. Tabii, Alman marka resmi olarak herhangi bir bilgi paylaşmadığı için bu fiyatın tamamen spekülatif olduğunu söylemekte fayda var. Kompakt SUV segmentinde olan Tarek, muhtemelen şirketin portföyündeki diğer birçok modelde olduğu gibi S, SE, SEL ve R-Line varyantlarında karşımıza çıkacak. 

Motor, şanzıman ve performans:

Tarek

Tarek'ın kaputunun altında ne olacağını tam olarak bilmiyor olsak da, turboşarjlı dört silindirli bir üniteye sahip olacağını tahmin ediyoruz. Aracın 184 beygir güç üreten 2.0 litrelik motor veya 147 beygir gücünde 1.4 litrelik bir motorla gelmesi bekleniyor. Normalde önden çekişli olarak geliştirilen Volkswagen Tarek’in isteğe bağlı olarak sekiz ileri şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile satışa sunulabileceğini de söylemiş olalım. 

Yakıt tasarrufu:

2021 Volkswagen Tarek'e hangi motorun güç vereceğini henüz bilmediğimizden, aracın yakıt ekonomisi tarafında nasıl bir performans sunacağını söylemek şu an için mümkün değil. Keza bu konuda otorite olan Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı da yakıt tasarrufu konusunda henüz bir bilgi paylaşmış değil. 

Kokpit ve bagaj hacmi:

vw tharu

Hem iç hem de dış tasarım açısından Volkswagen’in bir başka kompakt SUV modeli Tharu’ya oldukça benzeyen Tarek, sade ve şık bir kokpit dizaynı ile gelecek. Ortam aydınlatması, dijital gösterge paneli, ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu ve ısıtmalı direksiyon simidi gibi opsiyonlara sahip olması beklenen Tarek, iç mekanda konforu gözeten sürücüleri bir hayli mutlu edecek gibi görünüyor. Audi’nin kompakt SUV modellerine benzer bir bagaj hacmi sunacağı tahmin edilen araç, aynı platformu kullanan Tharu’dan çok daha kaslı ve büyük bir formda gelecek.

Bilgi-eğlence sistemi:

Tarek'in, şu anda diğer VW modellerinde bulunan Car-Net arabirimiyle birlikte dokunmatik ekranlı bilgi eğlence sistemine sahip olmasını bekliyoruz. Apple CarPlay, Android Auto ve mobil Wi-Fi Hotspot ile gelecek olan kompakt SUV, aynı zamanda üstün bir ses sistemine ve kablosuz şarj teknolojisine sahip olacak.

Güvenlik ve sürücü yardımı özellikleri:

2021 Tarek, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) veya Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından henüz çarpışma testine tabi tutulmadı. Hangi donanımın standart olacağından ve hangisinin isteğe bağlı olacağından emin olmasak da aracın çok çeşitli sürücü destek teknolojisi sunmasını bekliyoruz.

Kaynak : https://www.caranddriver.com/volkswagen/tarek
18
9
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
9
3
1
1