290 Yolcu Kapasiteli Türkiye’nin İlk Yerli Metrobüsü Üretildi

0
0
0
0
0
Türkiye’deki ilk yerli tramvay ve metrosunun üretildiği şehir olan Bursa’da bu sefer de 290 yolcu kapasitesine sahip Türkiye’nin ilk yerli metrobüsü üretildi.

Bursa’nın Kestel ilçesinde bulunan AKIA firması bünyesi altında toplam 290 yolcu kapasiteli Türkiye’nin ilk yerli otobüsü üretildi. Diğer tüm metrobüslerden daha fazla yolcu taşıma kapasitesine sahip olan AKIA’nın ürettiği yerli metrobüs, bu anlamda da liderliği elinde barındırıyor. İstanbul’daki metrobüs hatlarında kullanılan Almanya üretimi Mercedes-Benz CapaCity marka araçlar toplam 193 yolcu taşıyabiliyor.

Bursa’da üretilen 290 yolcu kapasiteli metrobüs, 25 metre uzunluğunda ve 3 körüklü olmasıyla da bir ilk olma özelliğine sahip. 

AKIA Genel Müdürü Remzi Baka, hızla büyüyen şehirlerde demiryollarına daha konforlu bir alternatif olması sebebiyle bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek,  "Dizel, hibrit ve elektrikli versiyonlarını da üretiyoruz. Türkiye’ye faydalı olmak için çalışıyoruz" dedi. Metrobüs üretiminin Bursa’da olmasından dolayı büyük bir heyecan duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise “Güçlü bir Türkiye’nin oluşumunda güçlü şehirlerin var olması önemli. Güçlü bir şehir olan Bursa’da da yerli üretimin artmasını ve yüksek katma değerli araçların üretimini hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0